Google Translate

Остварена сарадња између студената из Ниша и Скопља

Студијске посете и размене  ::  понедељак, 25.12.2017.

На основу договора који је постигнут у Нишу приликом посете студената из Скопља у новембру, студенти социјалног рада са Филозофског факултета у Нишу боравили су у дводневној посети Скопљу  у време обележавања Дана Филозофског факултета у Скопљу 15. децембра 2017. године.

Том приликом, потписан је Споразум о сарадњи између удружења студената социјалног рада са Филозофског факултета у Нишу „Иноватим“ и удружења студената социјалног рада са Филозофског факултета у Скопљу „Асоцијације на студенти на социјална работа“. У име удружења „Иноватим“ Споразум је потписао Милан Виденовић, док је у име удружења „АССР“ потписник Кристина Михајловска.

Представници оба удружења усагласили су се да ће за циљ имати побољшање образовних стандарда, организовање заједничких акција, истраживања и реализовање многих других активности које спадају у област деловања обе организације.

Обе стране су сагласне да овакав споразум представља само почетак сарадње и да је први у низу споразума који су планирани у сврху афирмисања делатности социјалног рада, као и самог Филозофског факултета у Нишу кроз студентску сарадњу. Како истичу представници, конкретне активности очекују се већ наредне године.

Осим тога, студенти Филозофског факултета у Нишу имали су прилику да заједно са колегама из Македоније присуствују промоцији часописа, изложби у холу факултета и другим активностима које су организоване у циљу обележавања Дана Филозофског факултета у Скопљу.