Google Translate

Такмичење из филозофије за ученике средњих школа

Вести  ::  уторак, 04.04.2017.

28.04.2017. Трајање пријава је продужено до 5. маја 2017. године

Филозофски факултет у Нишу у сарадњи са Департманом за филозофију организује такмичење из филозофије за ученике четвртог разреда средњих школа. Сви учесници добијају плакету о учешћу на такмичењу, а најбољи међу такмичарима биће посебно награђени: победник такмичења добија таблет, а другопласирани и трећепласирани књиге чији је издавач Филозофски факултет у Нишу.

Право пријаве и учешћа на такмичењу имају ученици четвртог разреда средњих школа из Ниша и са југа Србије (Нишавски, Зајачарски, Топлички, Пиротски, Јабланички и Пчињски округ). Заинтересовани учесници треба да до 5. маја2017. године пошаљу есеј из филозофије на тему ШКОЛА И ЗНАЊЕ: УЧИ ЛИ НАС ШКОЛА МИШЉЕЊУ? Адреса на коју треба послати есеје је: Филозофски факултет (за Департман за филозофију), Ћирила и Методија 2, 18000 Ниш.

Овим путем молимо предметне наставнике да пријаве своје ученике слањем података (име и презиме ученика, име једног родитеља, школа, број телефона, име и презиме наставника филозофије) на имејл адресе: или . Рок за пријаву ученика траје паралелно са роком за слање есеја. Пријавом на такмичење комисија стиче увид у идентитет кандидата чије ће есеје из филозофије прегледавати и оцењивати. Есеји и пријаве које буду пристигле након наведеног рока неће бити узети у разматрање.

Комисија у саставу проф. др Слађана Ристић Горгиев, доц. др Бојан Благојевић, доц. др Зоран Димић, Милан Јовановић, ма Иван Николић, ма Анђелија Милић и ма Душан Миленковић приступиће прегледању есеја одмах након истека рока за њихово слање. Резултати такмичења биће објављени на званичном сајту Факултета у четвртак, 04. маја 2017. године, а учесници, који евентуално буду имали питања и примедбе, ће истог дана имати прилику да поразговарају са члановима комисије од 12 до 14 часова у кабинету 413 (IV спрат). Такмичари и њихови наставници ће благовремено бити обавештени о термину свечаног уручења награда.

Уколико имате било каквих недоумица, молимо вас да се обратите имејлом на наведене адресе.