Google Translate

Деканица факултета примила пленарне говорнике конференције "Teaching Languages and Cultures 2016"

Вести  ::  петак, 18.11.2016.

У склопу обележавања Дана Филозофског факултета Универзитета у Нишу, деканица Филозофског факултета проф. др Наталија Јовановић примила је проф. др Фредерикоса Валетопулоса и проф. др Кристијана Фоса, пленарне говорнике конференције Teaching languages and cultures in the post-modern era: Developing Competencies, Re-thinking Practices (TLC 2016).

Састанку су присуствовали и проф. др Владимир Хедрих, продекан за међународну сарадњу, проф. др Марина Материјевић, продеканица за наставу, проф. др Татјана Пауновић, председница Организационог одбора и чланица Програмског одбора, доц. др Нина Лазаревић, председница Програмског одбора, и Љиљана Марковић, члан Организационог одбора конференције.

На овом састанку проф. Валетопулос и проф. Фос представили су могућност сарадње између Универзитета у Поатјеу и Хумболт Универзитета у Берлину, с једне стране, и Универзитета у Нишу, посебно департмана Филозофског факултета, с друге стране.

Деканица Јовановић је истакла да управа Филозофског факултета подржава све облике међународне сарадња и исказала велику заинтересованост да се настави сарадња са Универзитетом у Поатјеу, која је од огромног значаја за студенте и наставнике Департмана за француски језик и књижевност, и да се Универзитет у Нишу прикључи Еразмус+ пројекту који реализује Хумболт универзитет у Берлину са партнерима на западном Балкану.

Након састанка, гости и њихови домаћини присуствовали су делу свечане академије поводом Дана Факултета.