Google Translate

Потписан протокол о сарадњи са Савезом слепих у Нишу

Вести  ::  петак, 10.06.2016.

Филозофски факултет у Нишу и међуопштинска организација Савеза слепих Србије из овог града успоставили су сарадњу потписивањем протокола који подразумева бројне заједничке активности.

Протокол су потписали декан Филозофског факултета проф. др Горан Максимовић и председник нишког огранка Савеза слепих мр Ненад Раденковић који су истакли да је ово само ојачавање добре међусобне сарадње. Међу инцијаторима за потписивање овог протокола су и управник Департмана за комуникологију и новинарство проф. др Владета Радовић и студенткиња мастер студија Комуникологије Марија Милановић.

Професор Радовић је рекао да је идеја да студенти новинарства у оквиру вежби из одређених предмета читају литературу слепим и слабовидим колегама, а планирано је и да снимљена литература буде доступна у библиотеци Филозофског факултета, као и у библиотеци Савеза слепих у Нишу.

Међу највећим проблемима су недостатак прилагођене литературе, као и недовољне могућности за самостално кретање, па је веома мали број младих слепих и слабовидих особа које се одлучују да студирају, истакла је студенткиња мастер студија комуникологије Марија Милановић која је упркос свом хендикепу успешно завршила основне студије психологије, а приводи крају и мастер студије.

Говорници су се, између осталог, усагласили да је неопходно да се слепим и слабовидим особама прилагоди не само штампана литература, већ и сам сајт Филозофског факултета.

Фотографије са догађаја

Фото: Медиа и реформ центар Ниш