Google Translate

др Љубиша Митровић професор емеритус изабран за члана Научног друштва Србије

Вести  ::  уторак, 07.06.2016.

Београд, 03.јун 2016. године

 

Поштовани господине Митровићу и драги Колега,

Радујем се, што у својству Секретара Оделења за друштвене науке, могу да Вас обавестим да сте на Скупштини одржаној у понедељак 30. маја 2016. године изабрани за члана Научног друштва Србије.

Није можда ни потребно наглашавати, али ипак да Вам саопштим да су кандидовање, дискусија и сам изборни поступак протекли у најбољем реду и да сте изабрани са апсолутном већином (уз само један глас мање, што је и боље посматрано са демократског становишта; лично, увек сам се прибојавао једногласности).

Срдачно Вам честитам на избору, са уверењем да Вам је Научно друштво на овај начин, једноставно, одало признање за високе домете, које сте до сада постигли у научном раду.

Научно друштво Србије се поноси што у Вама, као новом члану добија једну од најистакнутијих личности културног и јавног живота Србије и дозволите ми да додам једну личну ноту, интелектуалца, оданог народу из којег је потекао.

У нади да ћемо сарађивати у Оделењу друштвених наука , поздрављам Вас и желим Вам још много успеха у Вашем даљем научном раду.

Молим Вас поштовани господине Митровићу и драги Колега да и овом приликом примите изразе мог високог уважавања.

 

Др Миодраг В. Орлић

Професор Универзитета

Секретар Оделења друштвених наука