Google Translate

In memoriam: Проф. др Миомир С. Наумовић

Вести  ::  уторак, 29.09.2015.

Др Миомир С. Наумовић, редовни професор Филозофског факултета у Нишу, изненада је преминуо 25. септембра 2015. године. Предавао је на Департману за социологију на Филозофском факултету у Нишу од 1988. године, а потом и на Природно-математичком факултету у Нишу. Читаву своју академску каријеру везао је за Филозофски факултет у Нишу, при чему је објавио 11 стручних монографија и велики број научних радова из области социологије села и града, социјалне демографије, геополитике, геокултуре и један роман. Своја оригинална научна промишљања и критичка разматрања усмеравао је, између осталог, на тумачење актуелних друштвених проблема Србије, по чему ће бити упамћен међу студентима, колегама и у широј друштвеној јавности. Био је један од управника Департмана за социологију и главни уредник Facta Universitatis, Series Philosophy, Sociology, Psychology and History, научног часописа Универзитета у Нишу.

Опело поводом смрти биће одржано у среду, 30. септембра у 14:00, а сахрана уваженог професора истог дана у 14:30, на Новом нишком гробљу.

Комеморација поводом смрти професора др. Миомира Наумовића одржаће се у петак, 2.10.2015. године, са почетком у 11:00, у просторијама старог амфитеатра (амфитеатар 301) Филозофског факултета у Нишу.