Google Translate

Филозофски факултет у Нишу богатији за око 600 студената: Бруцошима додељени индекси

Вести  ::  четвртак, 10.10.2024.

Филозофски факултет у Нишу дочекао је нову генерацију бруцоша са 577 нових студената, који су са осмехом и узбуђењем примили своје индексе. Већина њих се радује студентским данима, учењу и пракси. Током свечане доделе, деканица проф. Др Наталија Јовановић истакла је важност ових младих људи, који представљају будућност Факултета и земље.

Било је насмејаних, узбуђених, али и збуњених и емотивних израза лица током свечане доделе индекса на Филозофском факултету у Нишу. Ово је велики корак за све њих који су одлучили да упишу један од тринаест програма, а оно што их све спаја је воља и жеља за напредовањем и радовање студентским клупама. 

Од факултета очекујем да проширим своје знање и да упознам много нових пријатеља.

Надам се да ћу да упознам добро друштво, да ће да ми легне све што следи, сва предавања. Да ће пракса да буде честа, да бисмо могли да видимо како би то изгледало кад будемо радили.

Очекујем да сутрадан нађем посао у струци и да радим оно што волим. Радујем се студентском животу, јер сматрам да је ово јако лепо доба живота - само су неки од одговора наших бруцоша. 

Добродошлицу новој генерацији студената Филозофског факултета у, како је рекла „нашу заједничку кућу” пожелела је деканица, проф. др Наталија Јовановић. 

Овде ћемо заједно да учимо: и ви од нас, али и ми од вас. Овде ћемо упознати једни друге. Ви ћете стећи нове пријатеље, заљубићете се, а одавде ћете изаћи, надам се, као добри људи и професионалци - навела је деканица.

Она је додала да се Филозофски факултет стално развија и прилагођава савременим потребама, уводећи нове студијске програме, што га чини најтраженијим факултетом у региону.

Драги бруцоши, не заборавите да сте ви будућност не само нашег Факултета већ и наше земље и да сте на једном озбиљном задатку и послу. Зато испуњавајте своје обавезе да бисте били сутра квалитетни стручњаци и оправдали мисију нашег Факултета - поручила је деканица. 

Поред речи добродошлице и уручења индекса, бруцошима су укратко представљени студијски програми, као и наставници и сарадници департмана. Такође, упознали су се са правилима студирања, а могли су да чују и на који начин функционишу студентске организације, програм “Студент-ментор”, као и службе и канцеларије Факултета. 

Саша Тренчић, шеф Кабинета декана указао је на то какву све подршку и које све могућности студенти имају током студирања.

Филозофски је једини факултет Универзитета у Нишу који има Канцеларију за развој и каријере и подршку студентима која пружа разне видове подршке и студентима и средњошколцима. Уз то, креирали смо и програм „Студент-ментор” где студенти старијих година, након одговарајуће обуке, помажу колегиницама и колегама да се што боље снађу у високом образовању, добију све потребне информације и заврше студије у року - рекао је Тренчић.

Факултет током академске године организује и предавања и радионице стручњака и представника послодаваца како би студенте што боље спремио за запослење, а главни догађај у том сегменту је Сајам запошљавања и професионалне оријентације који ће бити одржан 3. априла 2025. године.