Google Translate

Филозофски факултет у Нишу партнер у пројекту „Mobility Recognition for Integration project – MORIN“

Вести  ::  уторак, 01.10.2024.  ::   Прилози

Филозофски факултет Универзитета у Нишу део је пројекта Mobility Recognition for Integration project - MORIN, иницијативе у оквиру Еразмус+ програма који се бави регулисањем академског признавања мобилности студената кроз исходе учења. Циљ пројекта је да побољша транспарентност наставног плана и програма и процедуре преноса студија уз истовремено подстицање учења усредсређеног на студенте, засновано на вештинама са глобалном димензијом. Пројекат унапређује сарадњу између шест институција високог образовања западног Балкана, промовише размену студената и подстиче регионалну повезаност.

Пројекат гради капацитете институција високог образовања у земљама западног Балкана за академско признавање кроз исходе учења али и за побољшање флексибилности наставног плана и програма као и процеса признавања и учења усмереног на студента.

Током првих десет месеци реализоване су следеће главне активности:

РАДИОНИЦА 13–16 ФЕБРУАР 2024.

У инспиративном окружењу Палацки универзитета у Оломуцу, Република Чешка, одржана је радионица за обуку наставника.

РАДИОНИЦА НА ФАКУЛТЕТУ ЗА ТУРИЗМ И УГОСТИТЕЉСТВО, ОХРИДСКИ УНИВЕРЗИТЕТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ 26. фебруар – 1. март 2024.

Током тематске радионице обрађене су различите теме везане за препознавање и интеграцију мобилности.

КРЕИРАЊЕ СМЕРНИЦА ЗА АКАДЕМСКО ПРИЗНАВАЊЕ ПРЕКО ИСХОДА УЧЕЊА 8–9. ЈУЛИ 2024.

Исход тродневног рада у Тирани јесу главне смернице на основу којих ће се реализовати признавање исхода учења у оквиру мобилности.

Прилози