Google Translate

Свечано отварање Института Конфуције при Филозофском факултету Универзитета у Нишу

Најаве  ::  среда, 18.09.2024.

Свечано отварање Института Конфуције при Филозофском факултету Универзитета у Нишу биће одржано 20. септембра 2024. године од 11 сати у великој сали Универзитета у Нишу. Планирано је да се званични програм заврши до поднева.

Пре тога, од 10.30 сати, на Филозофском факултету биће организовано свечано отварање просторија Института које ће отворити амбасадор НР Кине, Ли Минг.

Након свечане церемоније, биће одржан семинар посвећен сарадњи између Србије и Кине.

Циљ рада Института Конфуције је ширење кинеског језика и културе у свету и остваривање међуинституционалне сарадње у сфери образовања, а у Србији је ово трећи институт након Београда и Новог Сада. Институт Конфуције у Нишу отворен је у сарадњи са партнерским Универзитетом Јангсу из Кине.

Иако је сада свечано отварање, Институт Конфуције је крајем 2023. године већ кренуо са реализацијом активности и окупио више од 100 полазника курсева разних нивоа кинеског језика. Тренутно је отворен позив за похађање бесплатних курсева кинеског језика за све нивое знања, а пријава се врши преко веб-сајта и друштвених мрежа. Могуће је и учење на даљину уз помоћ апликације TaoLi и консултација са наставницима.

Институт је до сада донирао значајну опрему Филозофском факултету, што ће допринети подизању квалитета наставе и рада Факултета.