Google Translate

Резултати такмичења из немачког језика за ученике четвртог разреда средњих школа

Вести  ::  понедељак, 13.05.2024.

На Филозофском факултету у Нишу је у суботу 11. маја од 11 до 12.30 сати одржанo такмичење из немачког језика за ученике четвртог разреда гимназија и средњих школа.

За организацију и реализацију такмичења били су задужени наставници и сарадници Департмана за немачки језик и књижевност: доц. Др Николета Момчиловић, наставник страног језика мср Невенка Јанковић, асистент мср Катарина Стаменковић, истраживач-приправник мср Љиљана Тасић, као и докторанд мср Софија Јанковић.

Истог дана у 13.30 часова у сали 434 Филозофског факултета додељене су захвалнице свим учесницима, проглашени победници и додељене дипломе као и вредне награде:

1.   место – Јелена Лекић, ученица Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ (наставник Оља Бабић)

(Награда: екстерни хард диск, ослобађање плаћања накнаде за упис на студијски програм Немачки језик и књижевност (уколико кандидат оствари право на упис након извршеног рангирања), ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита, ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе, књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал)

2. место – Бојана Петковић, ученица Гимназије Крушевац (наставник Милица Станковић)

 (Награда – ослобађање плаћања накнаде за упис на студијски програм Немачки језик и књижевност (уколико кандидат оствари право на упис након извршеног рангирања), ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе, књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал)

3. место – Кристина Кузмановић, ученица Гимназије Крушевац (наставник Милица Станковић)

 (Награда - књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал)

Захваљујемо наставницима немачког језика који улажу труд, мотивишу ученике и одазивају се позивима на такмичење, дружење и размену искустава: Ољи Бабић, Милици Станковић, Јелени Ташков Станојковић, Мери Пенков. Ове године кандидати су долазили из Прве нишке гимназије «Стеван Сремац», Гимназије Крушевац, Гимназије «Бора Станковић» Ниш, Гимназије «Светозар Марковић» Ниш.

Честитамо свим учесницима који су показали одлично знање, а посебно победницима!