Google Translate

Такмичење из немачког језика за средњошколце

Вести  ::  понедељак, 29.04.2024.

Поштоване колеге и драги ученици,

Са задовољством Вас обавештавамо да Департман за немачки језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу организује такмичење из немачког језика за ученике четвртог разреда средњих стручних школа и гимназија.

Такмичење ће бити одржано у суботу, 11. маја 2024. године од 11 до 12.30 сати у сали 434 на 4. спрату Факултета.

Позивамо заинтересоване ученике четвртог разреда средњих стручних школа и гимназија да се пријаве. Провера знања је слична пријемном испиту за студије немачког језика и књижевности, па кандидати, потенцијални студенти Факултета, могу на тај начин проверити своје знање.

Тест се састоји од задатака различитог типа (принцип вишеструког избора, попуњавање празнина одговарајућом речи, трансформације и сл.), a проверава ce знање немачког језика стечено током претходног школовања на нивоу А2/Б1. Израда теста траје 90 минута.

Комисија за преглед тестова, сачињена од наставника и сарадника Департмана, доделиће дипломе, а трима најбоље пласираним учесницима такмичења (три учесника са највећим бројем поена) награде:

1. награда – екстерни хард диск, ослобађање плаћања накнаде за упис (уколико кандидат оствари право на упис након извршеног рангирања), ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита, ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе, књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал

2. награда – ослобађање плаћања накнаде за упис (уколико кандидат оствари право на упис након извршеног рангирања), ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе, књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал

3. награда – књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал

Пријаву са списком заинтересованих ученика (име и презиме ученика, школа, име наставника, контакт телефон ученика, имејл адреса ученика) за учешће на такмичењу доставља предметни наставник или разредни старешина најкасније до 10. маја 2024. године на следећу имејл адресу:  

Проглашење победника и додела награда биће обављени уживо истог дана између 13.30 и 14.00 сати, а информације о томе биће објављене на сајту Факултета и друштвеним мрежама. Позивамо и предметне наставнике на дружење током трајања такмичења или проглашења победника.

Радујемо се Вашем учешћу у такмичењу и заједничком дружењу. У очекивању Ваших пријава срдачно Вас поздрављамо,

Департман за немачки језик и књижевност