Google Translate

Такмичење из психологије за ученике средњих школа

Вести  ::  петак, 19.04.2024.

Задовољство нам је да вас обавестимо да ће се, у организацији Департмана за психологију Филозофског факултета у Нишу, одржати такмичење из психологије за ученике средњих школа. Ово је посебна прилика за ученике који планирају да упишу студије психологије да, у ситуацији сличној пријемном испиту, провере своје знање.

Такмичење ће бити одржано уживо у суботу, 11. маја 2024. године, са почетком у 12 часова у амфитеатру 21. Учешче на такмичењу можете пријавити искључиво попуњавањем и слањем електронског обрасца доступног на адреси: https://www.filfak.ni.ac.rs/prijave/takmicenje-psihologija. Рок за пријаву је 5. мај 2024. године. Могу се пријавити ученици свих разреда средње школе. Број кандидата из једне школе није ограничен. Пријаве које стигну наког наведеног датума неће бити разматране. Попуњавањем пријаве  пунолетни канидати уједно дају и сагласност да се њихово име и презиме нађе на ранг листи кандидата, која ће бити објављена на сајту факултета до краја маја 2024. године. Родитељи или старатељи малолетних ученика попуњавају изјаву о сагласности за обраду и објављивање личних података потребних за формирање ранг листе. Сагласност се може наћи у прилогу пријаве и неопходно је доставити је у електронском облику на адресу  до 7. маја. 2024.

Тест ће бити сачињен од задатака вишеструког избора, садржински везаних за знања из психологије (уџбеник из психологије: Милојевић Апостоловић, Б. и Јовановић, Н. (2020). Психологија - Уџбеник психологије за други разред гимназије. Нови Логос).

Комисија сачињена од наставника и сарадника Департмана за психологију доделиће трима најбоље пласираним учесницима такмичења (три учесника са највећим бројем поена) награде:

1. награда – екстерни хард диск, ослобађање плаћања накнаде за упис (уколико кандидат оствари право на упис након извршеног рангирања), ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита, ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе, књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал

2. награда – ослобађање плаћања накнаде за упис (уколико кандидат оствари право на упис након извршеног рангирања), ослобађање плаћања накнаде за похађање припремне наставе, књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал

3. награда – књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал

Уколико међу најбоље пласираним кандидатима буду ученици другог или трећег разреда награда која се односи на ослобађање наканаде уписа ће важити у тренутку уписа на факултет.

Све потребне информације можете наћи на сајту факултета, као и постављањем питања организаторима слањем мејла на:  и .

 

Радујемо се учешћу ваших ученика и наших будућих студената

Департман за психологију, Филозофски факултет, Универзитет у Нишу