Google Translate

Траума и зацељење: креирање итегративног модела психолошког зацељивања особа са претрпљеном раном траумом

Факултетска дешавања  ::  понедељак, 13.03.2023.

Тим филозофског факултета у Нишу отпочиње реализацију пројекта „Траума и зацељење: креирање итегративног модела психолошког зацељивања особа са претрпљеном раном траумом", под покровитељством Огранка САНУ у Нишу.

Представљање пројекта „Траума и зацељење: креирање итегративног модела психолошког зацељивања особа са претрпљеном раном траумом“ биће одржано у четвртак23. марта 2023. године, у 12 сати, у Огранку САНУ у Нишу, Универзитетски трг, број 2 (Мултимедијална сала Универзитета у Нишу, број 8). У уводном предавању биће образложен значај трауме и престављени чланови тима који ће из различитих углова допринети мулитидисциплинарности приступа и рада са траумом. Поред чланова тима с Филозофског факултета Универзитета у Нишу у релизацији пројекта учествоваће и Др Тијана Мировић, психолог и психотерапеут, интернационални тренер и супервизор, Др Владан Беара, психолог и РЕБТ психотерапеут, интернационални тренер и супервизор, Проф. др Мирела Бандурина, ЕЦП психотерапеут, интернационални тренер и супервизор, Радмила Живковић, психолог и европски акредитовани психотерапеут, интернационални тренер и супервизор, Проф. др Јелена Минић, породични психотерапеут, професор на Филозофском факултету у Приштини са седиштем у Косовској Митровици, Проф др Саша Бауцал, професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду, Проф. др Анђелија Тасић, професор на првном факултету Универзитета у Нишу, Соња Шћекић и Маја Тодоровић, психолози Сигурне куће и Саветовалишта за децу жртве насиља у Нишу, Уна Костић и Живко Петровић испред Центра за породични смештај и усвојење, Биљана Димић, испред Дечијег и СОС села, Др Јелена Желесков Ђорић, гешталт терапеут, доктор наука, са три мастер дипломе,  Босанка Јоцић-Јакуби, дечији неуролог и епилептолог са огромним знањем и искуством стеченим широм света, пре свега у водећим болницама у Кувајту, Проф. др Весна Богдановић,  психијатар, психотерапеут, Акредитовани тренер EMDR терапије, те Наташа Спиридоновић Вучић, мастер психолог, практичар експресивне арт терапије, оснивач и менаџер Ла менте центра у Нишу.

Након уводног представљања одржаће се и јавно предавање проф. др Татјане Стефановић Станојевић на тему: Траума и психотерапијски модел зацељења. Предавање ће бити посвећено како теоријским сазнањима о значају раних образаца афективне везаности за развој или резилијентности или различитих типова трауме, тако и психотерапиjским могућностима зацељења. Посебан акценат биће и на превенцији кроз представљање модела који би један тип трауме могао да минимизира.