Google Translate

Европска школа дебате на Филозофском факултету у Нишу

Факултетска дешавања  ::  уторак, 21.02.2023.  ::   Прилози

ЕУ Инфо кутак у Нишу и Филозофски факултет у Нишу позивају појединце, али и организоване групе, наставнике и ученике да нам се придруже на првој јавној дебати у оквиру Европске школе дебате, која ће се одржати у среду 1. марта у 12ч у амфитеатру Филозофског факултета у Нишу. 90 полазника из целе Србије прошло је кроз четворомесечни програм радионица и сада су спремни да своје вештине дебатовања поделе са вама. 

Тема на коју ће дебатовати је: Да ли употреба алгоритама који аутоматски предлажу одабире на друштвеним платформама доносе више штете него користи?

Циљ сваке друштвене мреже је да пронађе садржај који занима одређеног корисника чиме ће га привући да што чешће користи ту друштвену мрежу, а већи број активних корисника донеће и веће могућности за плаћено рекламирање.

Многи сматрају да алгоритам покушава учинити људе зависнијим пре него да им пружа садржај који заиста желе. Други ипак мисле да им предлог садржаја олакшава „сурфовање на мрежама“ и штеди време.

Шта ви мислите, ко је у праву? Гледајте аргументовану расправу наших најбољих полазника и полазница, сазнајте више о правилима дебате и правилном заступању ставова и навијајте. Подршка је важна!

Учествују:

- Анђела Миловановић, Гимназија „Светозар Марковић“ Ниш

- Стевица Стаменковић, Филозофски факултет Ниш

- Филип Петковић, Филозофски факултет Ниш

- Ања Костић, Педагошки факултет Врање

Линк за пријаву присуства: https://euinfo.civicatalyst.org/javna_debata_eu_skola_debate  

Након Ниша, наши полазници ће дебатовати у Врању, Новом Саду, Суботици, Крагујевцу и Београду.

Европска школа дебате је пројекат који организују Информациона мрежа Европске уније и дебатна академска мрежа Отворена комуникација, уз подршку Делегације Европске уније. Циљ овог пројекта је едукација средњошколаца и студената о Европској унији, процесу европских интеграција и вештини дебатовања.


Школу дебате је у претходних осам година похађало више од 800 средњошколаца и студената из преко 30 градова широм Србије, а организовано је више од 30 јавних дебата.

 

Прилози