Google Translate

Резултати окружног нивоа Књижевне олимпијаде за средњошколце из Нишавског округа

Вести  ::  недеља, 20.03.2022.  ::   Прилози

У организацији Департмана за србистику, на Филозофском факултету у Нишу 20. марта 2022. године одржан је окружни ниво Књижевне олимпијаде за средњошколце из Нишавског округа. На овај ниво такмичења пласирао се шездесет и један средњошколац првог, другог, трећег и четвртог разреда из Нишавског округа, конкретније, из Прве нишке гимназије „Стеван Сремац”, Гимназије „Светозар Марковић” у Нишу, Гимназије „Бора Станковић” у Нишу, Гимназије „9. мај” у Нишу, Правно-пословне школе у Нишу, Медицинске школе „Др Миодраг Лазић” у Нишу, Економске школе у Нишу и Стручне школе „Душан Тривунац Драгош” у Сврљигу.

Честитамо свим учесницима на постигнутим резултатима и желимо им да на различите начине наставе да негују српски језик и књижевност. Средњошколцима који су се пласирали на републички ниво Књижевне олимпијаде желимо да постигну запажене резултате.

Захваљујемо на сарадњи Друштву за српски језик и књижевност Србије, Подружници у Нишу, предметним наставницима и студентима-волонтерима са студијског програма Србистика. Дипломе ће награђеним ученицима бити уручене након ревизије свих тестова на нивоу целе земље.

Резултати овог такмичења налазе се у прилогу.