Google Translate

Резултати наградног конкурса поводом Дана матерњег језика 2022.

Факултетска дешавања  ::  петак, 18.02.2022.

Поводом Дана матерњег језика, Департман за србистику и Центар за филолошка проучавања младих истраживача Филозофског факултета у Нишу расписали су Наградни конкурс за средњошколце и студенте „Подели са нама: Како ти негујеш српски језик?”. Жеља Филозофског факултета у Нишу јесте да и на овај начин отвори своја врата средњошколцима заинтересованим за друштвено-хуманистичке науке, те да повеже некадашње, садашње и будуће студенте.

У категорији средњошколаца учествовали су ученици из целе Србије, док су у категорији студената интересовање за неговање српског језика показали студенти филолошког и нефилолошког усмерења. Захваљујемо на учешћу свим младим чуварима српског језика и језичке културе.

Комисију су чинили доц. др Александра Јанић, доц. др Ивана Митић, доц. др Јелена Стошић, доц. др Александар Новаковић и др Нина Судимац, чланови Департмана за србистику. Након пажљивог разматрања свих пристиглих радова, Комисија је донела одлуку о награђеним радовима. Критеријуми су били оригиналност, креативност, структура, лексичко богатство и разноврсност, правопис и ортоепија (у зависности од формата рада).

 

СРЕДЊОШКОЛЦИ

1. награда: Ана Арсић, 4. разред, Гимназија у Крушевцу.

Награда обухвата ослобађање трошкова полагања пријемног испита и припремне наставе на Филозофском факултету у Нишу, књиге и промо-материјале.

2. награда: Анастасија Милојић, 4. разред, Прва нишка гимназија „Стеван Сремац”.

Награда обухвата ослобађање трошкова похађања припремне наставе на Филозофском факултету у Нишу, књиге и промо-материјале.

3. награда: Александра Милошевић, 4. разред, Пожаревачка гимназија.

Награда обухвата књиге и промо-материјале.

 

СТУДЕНТИ

1. награда: Неда Стојановић, 4. година основних студија Филозофије на Филозофском факултету у Нишу.

Награда обухвата књиге и промо-материјале.

2. награда: Алекса Ивић, 3. година основних студија Историје на Филозофском факултету у Нишу.

Награда обухвата књиге и промо-материјале.

3. награда: Биљана Петковић, 1. година мастер студија Србистике на Филозофском факултету у Нишу.

Награда обухвата књиге и промо-материјале.

Такође, Комисија је одлучила да додели специјалне захвалнице за неговање српског језика и језичке културе средњошколцима и студентима чији су се радови истакли квалитетом: Исидори Глишовић, ученици 4. разреда Медицинске школе у Чачку (професорка Сања Перовановић), Милици Марковић, ученици Прве нишке гимназије „Стеван Сремац” (професорка Данијела Гашевић), Михаели Миленковић, студенткињи 1. године Србистике на Филозофском факултету у Нишу и 1. године Фармације на Медицинском факултету у Нишу, и Кристини Митровић, студенткињи  2. године Србистике на Филозофском факултету у Нишу. 

Победнички и ненаграђени радови који су се истакли по квалитету биће, у зависности од формата, подељени и промовисани преко србистичких страница на друштвеним мрежама и објављени на Филоблогу. Награђени ученици и студенти биће обавештени мејлом о начину преузимања награда.

Честитамо победницима!