Google Translate

Наградни конкурс за средњошколце и студенте „Подели са нама: Како ти негујеш српски језик?”

Факултетска дешавања  ::  среда, 26.01.2022.  ::   Прилози

     Поводом Дана матерњег језика, Департман за србистику и Центар за савремена филолошка проучавања младих истраживача Филозофског факултета у Нишу објављују Наградни конкурс за средњошколце и студенте „Подели са нама: Како ти негујеш српски језик?”.

     Поделите са нама како негујете српски језик. Могуће је да рад буде у некој од понуђених форми:

     а) есеј од максимално две стране куцаног текста;
     б) песма;
     в) необјављен текст за друштвене мреже (100–150 речи);
     г) комбинација слике и текста;
     д) видео-прилог.

     Најкреативније радове у категорији средњошколаца и у категорији студената одабраће петочлана комисија са Департмана за србистику. Рок за слање радова је 15. фебруар 2022. године у подне, а радове треба слати на мејл . У мејлу је потребно навести име и презиме ученика, школу или факултет (и студијски програм), разред или годину студија, место и ментора (ако је рад рађен под менторством). Уколико имате недоумица, такође можете писати доц. др Јелени Младеновић на електронску адресу .

     Победници ће бити проглашени на факултетском сајту након завршетка конкурса, при чему ће средњошколски и студентски радови бити у посебним категоријама. Награђени и истакнути радови биће објављени на Филоблогу и подељени преко званичних србистичких страница на друштвеним мрежама. 

     Награде за студенте обухватају промо-материјале и књиге, а за средњошколце ослобађање трошкова полагања пријемног испита на Филозофском факултету у Нишу за један студијски програм, ослобађање трошкова припремне наставе на Филозофском факултету у Нишу за један студијски програм, књиге и промо-материјале.

     Пријавите се, желимо да чујемо и пренесемо сва ваша размишљања!