Google Translate

Виртуелни Дани педагогије

Факултетска дешавања  ::  среда, 24.11.2021.  ::   Прилози

Департман за педагогију Филозофског факултета у Нишу позива све заинтересоване ученике, наставнике, стручне сараднике и студенте да учествују у активностима у оквиру обележавања ВИРТУЕЛНИХ ДАНА ПЕДАГОГИЈЕ.

Припремили смо различите активности како бисте имали прилику да се упознате са педагогијом као науком, чујете искуства педагога из праксе и наших студената, учествујете у занимљивим радионицама, али и освојите вредне награде учестовањем на нашим конкурсима. Дани педагогије ће се организовати виртуелно/онлајн путем Google Meet апликације. За учешће у активностима је потребно пријавити се путем линка који је наведен у даљем тексту у оквиру сваке активности.

 

ПРОГРАМ АКТИВНОСТИ:

Понедељак 29.11.2021.Отварање наградног конкурса за средњошколце за достављање есеја на тему „НА РАСКРШЋУ ИЗМЕЂУ ТРАДИЦИОНАЛНЕ И САВРЕМЕНЕ НАСТАВЕ.

Позивамо све матуранте да представе своја искуства у кратком есеју (до две стране текста) и искористе прилику да освоје неку од вредних награда. Есеј послати на мејл адресу до 05.12.2021. године у 12 часова. У пропратном тексту је потребно навести име и презиме, место и назив школе.

Све пристигле радове прегледаваће комисија коју чине професори са нашег Департмана. Проглашење победника реализоваће се јавним објављивањем на друштвеним мрежама и сајту факултета. Награда за освојено прво место је екстерни хард диск, ослобађање накнаде за полагање пријемног испита за упис на ОАС педагогије, ослобађање трошкова припремне наставе и брендирани материјал Филозофског факултета. Награда за освојено друго место је ослобађање трошкова припремне наставе, књиге у издању Филозофског факултета и брендирани материјал. Пригодне награде (књиге у издању Филозофског факултета у Нишу и брендирани материјал) обезбеђене су за аутора који освоји треће место. 

Понедељак 29. 11. 2021. са почетком у 20:00 часова реализоваће се предавање на тему „ПОДРУЧЈЕ РАДА ШКОЛСКОГ ПЕДАГОГА И ИДЕНТИТЕТ ПЕДАГОГА”.

Ово предавање ће дати одговоре на нека од следећих питања: Ко су педагози? Какав је професионални идентитет педагога? Којим све пословима се бави школски педагог? Уколико желите са сазнате одговоре, али и да се детаљније упознате са подручјима рада школског педагога, ово је права активност за вас.

Реализатори: Проф. др Јелена Максимовић и др Јелена Османовић Зајић

Активност се реализује путем Google Meet апликације, пријава за учешће путем линка https://bit.ly/30QhVSJ

 

Уторак 30. 11. 2021. са почетком у 20:00 часоваактивност „ШКОЛА И ИЗБОР ЗАНИМАЊА

Први део активности  - предавање на тему „Школа као фактор у избору занимања

Реализатор: Проф. др Зорица Станисављевић Петровић

Други део активности -  радионица на тему „Упиши педагогију

Реализатори: Проф. др Марија Марковић и Асс. Анастасија Мамутовић

Други део активности подразумева и активно учешће студената треће и четврте године ОАС педагогије.

Активност се реализује путем Google Meet апликације, пријава за учешће путем линка https://bit.ly/3oW3pRQ

 

Среда 01. 12. 2021. са почетком у 20:00 часова реализоваће се отворена дискусија са матурантима и студентима на тему „СОЦИО-ЕМОЦИОНАЛНА (НЕ)ПИСМЕНОСТ УЧЕНИКА. Разговараћемо о значају препознавања и прихватања сопствених емоција и емоција других, као и о одговарајућим начинима реаговања у циљу остваривања успешних међуљудских односа у школском окружењу.

Реализатори активности: Драгана Димитријевић и Данијела Милошевић

Активност се реализује путем Google Meet апликације, пријава за учешће путем линка http://skr.rs/otvorenadiskucija 

 

Четвртак 02. 12. 2021. са почетком у 19:30 часова „ПЕДАГОГИЈА – МОЈ ПРАВИ ИЗБОР у оквиру ове активности средњошколци ће се ближе упознати са педагогијом кроз разговор са искусним педагозима из праксе. Имаћете прилике да чујете искуства педагога из васпитно-образовних установа, установа социјалне заштите, али и педагога који раде у области љуских ресурса и невладиног сектора. Надамо се да ћете на овај начин познати свет педагогије, могућности које вам пружа али и лепоту саме професије.

Гости: педагози из праксе запослени у државном, приватном и невладином сектору.

Реализатори: Данијела Милошевић, Милица Димитријевић и Драгана Димитријевић

Активност се реализује путем Google Meet апликације, пријава за учешће путем линка http://skr.rs/pedagogija 

 

Петак 03. 12. 2021. са почетком у 20:00 часова у оквиру активности „НА КАФИ СА СТУДЕНТИМА – ПИТАЈ БУДУЋЕ КОЛЕГЕ имаћете прилике да из угла студената сазнате све потребне информације о студијском програму, начину студирања, могућностима које се пружају. Поред тога, добићете одговора на своја питања из искуства актуелних студената.

Реализатори: студенти педагогије

Модератори: Марија Ђорђевић и др Јелена Османовић Зајић

Активност се реализује путем Google Meet апликације, пријава за учешће путем линка https://sn.rs/uzkaficu 

Петак 03. 12. 2021.  – интерактивни квиз Занимљивости о педагогији –  биће постављен на нашим страницама на друштвеним мрежама: Facebook (pedagogija.nis) и Instagram (departman_za_pedagogiju) и биће доступан до 05.12.2021. Квиз је забавног, али и едукативног карактера.

 

У оквиру ВИРТУЕЛНИХ ДАНА ПЕДАГОГИЈЕ организован је и наградни конкурс за наставнике и стручне сараднике за достављање стручног рада на тему „НА РАСКРШЋУ ИЗМЕЂУ ТРАДИЦИОНАЛНЕ И САВРЕМЕНЕ НАСТАВЕ. Конкурс је отворен 15.11.2021. године и све информације о овом конкурсу доступне су на линку https://www.filfak.ni.ac.rs/vesti/item/1879-nagradni-konkurs-za-strucni-rad-na-raskrscu-izmedu-tradicionalne-i-savremene-nastave 

За све додатне информације можете се обратити путем мејла на адресу: и/или