Google Translate

Умрежавање књижевношћу

Факултетска дешавања  ::  среда, 27.10.2021.  ::   Прилози

И ове године, у оквиру Недеље Департмана за србистику, УМРЕЖАВАМО КЊИЖЕВНОШЋУ ученике, студенте и наставнике из Србије и региона!

Позивамо вас да се придружите Round Robin пројекту писања заједничке приче! Где ће прича почети, како ће се одвијати и завршити – зависи само од вас! 

За учешће у пројекту заједничког писања приче потребно је:

1. пријавити пројектни тим сачињен од двоје до четворо учесника, те навести име и презиме чланова, ментора (наставника), назив средње школе, односно, факултета и студијске групе;

2. бити спреман да у једном тренутку преузмеш вођење приче од претходног тима и да је развијеш кроз 500 речи, пратећи њене ликове и главни фабуларни ток.

Рок за пријаву тимова за развијање приче је 15. 11. 2021. године. Након жреба, објавићемо редослед развијања приче кроз тимове и градове.

Линк до пријавног формулара је: https://forms.gle/VBboUBeUJfdNJ3jc6 

Наша заједничка прича, уз пратеће фотографије и снимке са ваших школских и факултетских радионица, биће објављена/емитована децембра 2021. године, у оквиру Недеље Департмана за србистику.

Сви учесници добиће потврду о учешћу у овој нашој традиционалној активности, којом светкујемо матерњи језик и компаративну књижевност.