Google Translate

Победници конкурса поводом Европског дана језика

Факултетска дешавања  ::  петак, 08.10.2021.

Поводом Европског дана језика, Филозофски факултет у Нишу расписао је конкурс за средњошколце и студенте Покажи своје умеће: преведи омиљену песму на дијалекат или жаргон. Жеља Филозофског факултета у Нишу јесте да и на овај начин отвори своја врата средњошколцима заинтересованим за друштвено-хуманистичке науке, те да повеже некадашње, садашње и будуће студенте.

У категорији средњошколаца своју креативност у преводу на дијалекат или жаргон показали су гимназијалци и средњошколци из Власотинца, Врања, Лесковца, Ниша, Параћина, Пирота, док су у категорији студената своје преводилачко умеће показали студенти филолошког и нефилолошког усмерења.

Петочлани жири чинили су проф. др Иван Јовановић, проф. др Јасмина Ђорђевић, Невенка Јанковић, доц. др Сања Игњатовић, мср Емилија Јовић и доц. др Александра Јанић. Након пажљивог разматрања свих пристиглих радова, жири је донео одлуку о најбољим видео-прилозима превода, при чему су два ученика и два студента освојила трећу награду.

СРЕДЊОШКОЛЦИ

1. награда: Ана Тошић (Гимназија, Лесковац, 2. разред, професор: Предраг Станковић)

Награда обухвата ослобађање трошкова полагања пријемног испита и припремне наставе на Филозофском факултету у Нишу, екстерни хард-диск, књиге и промо-материјале.

2. награда: Немања Крстић (Гимназија, Пирот, 3. разред, професорка: Мелита Стефановић)

Награда обухвата ослобађање трошкова похађања припремне наставе на Филозофском факултету у Нишу, књиге и промо-материјале.

3. награда: Ана Стојановић (Гимназија „Стеван Јаковљевић”, Власотинце, 2. разред, професорка: Биљана Милосављевић Пиповић) и Андреа Томовић (Економска школа, Пирот, 2. разред, професорка: Марија Томовић)

Награда обухвата књиге и промо-материјале.

СТУДЕНТИ

1. награда: Јелена Трајковић (Руски језик и књижевност, апсолвент)

Награда обухвата ослобађање трошкова пријаве на мастер или докторске студије Филозофског факултета у Нишу, екстерни хард-диск, књиге и промо-материјале.

2. награда: Анђелка Бобић (Француски језик и књижевност, дипломирани филолог)

Награда обухвата ослобађање трошкова пријаве на мастер или докторске студије Филозофског факултета у Нишу, књиге и промо-материјале.

3. награда: Алекса Ивић (Историја, 3. година) и Никола Благојевић (Елетронски факултет у Нишу, 2. година)

Награда обухвата књиге и промо-материјале.

Победнички и ненаграђени радови који су се истакли по квалитету биће подељени преко факултетских друштвених мрежа. Награђени ученици и студенти своје награде могу преузети на Филозофском факултету у Нишу. Уколико имају питања у вези са преузимањем награда, могу послати мејл на електронску адресу .

Честитамо победницима!