Google Translate

Победници језичког конкурса за средњошколце „Српски језик и писменост у слици и речи”

Вести  ::  понедељак, 24.05.2021.

Поводом Дана словенске писмености, Департман за србистику и Центар за савремена филолошка проучавања младих истраживача Филозофског факултета у Нишу организовали су језички конкурс „Српски језик и писменост у слици и речи”. Средњошколци из Ниша, Врања, Параћина и Смедеревске Паланке учествовали су у конкурсу и показали, користећи слике и речи, креативност и оригиналност у приказивању свог виђења писмености у српском језику.

Петочлани жири чинили су доц. др Александра Јанић, доц. др Ивана Митић, доц. др Јелена Стошић, др Александар Новаковић и мср Нина Судимац, наставници и сарадници са Департмана за србистику Филозофског факултета у Нишу. Након пажљивог разматрања пристиглих радова и гласања, жири је донео одлуку о најбољим радовима, при чему су три ученика добила трећу награду због уједначености квалитета радова.

Прво место: 

Емилија Додић, Економско-трговинска школа, Врање, четврти разред (предметни професор: Душица Чукић).

Награда обухвата ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита на Филозофском факултету у Нишу, промо-материјал, књиге у издању Филозофског факултета у Нишу и Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша.

Друго место: 

Јана Митровић, Паланачка гимназија, Смедеревска Паланка, други разред (предметни професор: Јелена Ђурић).

Награда обухвата ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита на Филозофском факултету у Нишу, књиге у издању Филозофског факултета у Нишу, промо-материјал. Део награде у виду ослобађања плаћања трошкова полагања пријемног испита важиће у тренутку када се добитник награде уписује на студије.

Треће место: 

Анђела Костић, Економско-трговинска школа, Врање, четврти разред (предметни професор: Душица Чукић); 

Богдана Јовановић, Технолошка школа, Параћин, први разред (предметни професор: мр Зорица Ивановић); 

Милан Мићић, Гимназија „Светозар Марковић”, Ниш, трећи разред (предметни професор: Марија Станчић Михајловић).

Награда обухвата промо-материјал, књиге у издању Филозофског факултета у Нишу и Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша. 

Победнички радови и ненаграђени радови који су се истакли својим квалитетом биће подељени преко званичних србистичких страница на друштвеним мрежама. Жеља Филозофског факултета у Нишу је да и на овај начин отвори своја врата свим средњошколцима жељним знања из области друштвених и хуманистичких наука.

Награђени средњошколци биће путем мејла обавештени о начину уручења награда.

Честитамо победницима!