Google Translate

Потписан Меморандум о сарадњи са компанијом НИС и промоција уџбеника руског језика "Ни пуха ни пера"

Вести  ::  уторак, 18.05.2021.  ::   Галеријa

Почетак традиционалне Недеље Департмана за руски језик и књижевност на Филозофском факултету у Нишу обележила су два битна догађаја за све љубитеље руског језика и културе. Наиме, данас 18.05.2021. потписан је Меморандум о међусобној сарадњи између компаније НИС и Филозофског факултета, а као део дугогодишњег успешног пројекта „Енергија знања“ који ова компанија реализује код нас. У име компаније НИС присутнима се обратила Снежана Лакићевић, саветница заменика генералног директора која је истакла да је сигурна у успешност ове сарадње, чији су главни циљеви популаризација руског језика и руске културе, развој научних истраживања и размена знања.

Споразум ће, између осталог, омогућити рад на пројектима од заједничког интереса у области популаризације руског језика на подручју југоисточне Србије. Затим учешће стручњака НИС-а, као гостујућих предавача, у оквиру тема које су предвиђене наставним планом и програмом Факултета, као и укључивање студената Филозофског факултета у програме НИС-а намењене младима, а у складу са потребама компаније и динамиком реализације корпоративних програма.

Декан Филозофског факултета у Нишу проф. др. Наталија Јовановић и проректор Универзитета у Нишу за научни рад и издавачку делатност проф. др Јован Степановић нагласили су да су веома задовољни због потписаног споразума од кога ће, како кажу, студенти и наставници имати вишеструку корист.

Повод за једно овакво окупљање свакако је била и промоција најновијег уџбеника руског језика Ни пуха ни пера ауторки Јелене Гинић, Наташе Ајџановић, Ненада Спасића и Бојане Сабо, који ће заузети значајно место у наставном програму и литератури на Департману за руски језик и књижевност. Промоцији су присуствовали и наставници из Мреже наставника руског језика којима је овом приликом поменути уџбеник и уручен, док су за уметнички део програма били задужени студенти руског језика и књижевности.

Недеља Департмана за руски језик и књижевност наставља се до 24. маја низом активности, које реализују професори и студенти на Филозофском факултету у Нишу.