Google Translate

Конкурс за средњошколце „Српски језик и писменост у слици и речи”

Факултетска дешавања  ::  среда, 05.05.2021.  ::   Прилози

Поводом Дана словенске писмености, Департман за србистику и Центар за савремена филолошка проучавања младих истраживача Филозофског факултета у Нишу организују језички изазов у коме могу учествовати сви средњошколци. Потребно је да помоћу слика и речи представите како видите српски језик и писменост. Најкреативније радове (постер у ПДФ-у, постер у формату слике (.jp(e)g) или видео-материјал) који стигну до 20. маја 2021. године у подне на мејл  одабраће стручни жири. Победници ће бити проглашени на Дан словенске писмености (24. маја) на факултетском сајту и биће награђени вредним наградама. Такође, победнички материјали биће објављени на Филоблогу (блогу Филозофског факултета у Нишу) и на званичним србистичким страницама на друштвеним мрежама.

Награде:

Прво место: ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита, промо-материјал, књиге у издању Филозофског факултета у Нишу и Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша. 

Друго место: ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита, књиге у издању Филозофског факултета у Нишу, промо-материјал. 

Tреће место: промо-материјал, књиге у издању Филозофског факултета у Нишу и Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша. 

Напомена: Уколико добитник награде за ослобађање трошкова полагања пријемног испита буде средњошколац који је сада први, други или трећи разред, награда ће важити у тренутку када се уписује на студије.