Google Translate

Књижевни конкурс за средњошколце поводом Светског дана књиге

Факултетска дешавања  ::  петак, 23.04.2021.  ::   Прилози

Поводом Светског дана књиге, Департман за србистику Филозофског факултета у Нишу упућује изазов свим средњошколцима. Потребно је да употребите свe речи које су за вас бирали професори нашег департмана и саставите кратку причу или песму. Тему бирате сами, а битно је да ваше уметничко дело не прелази обим од 500 речи и да се у њему налазе следеће речи у било ком облику: смирај, повезивање, пролеће, загрљај, драма, сећање, прогонити, успомене, миш, небо, Јуда, превише. Најкреативније радове који стигну до 14. маја 2021. године у подне на мејл  одабраће стручни жири. Победнике ћемо прогласити на Дан словенске писмености (24. маја) на факултетском сајту и наградити дипломама и вредним наградама. Победничке кратке књижевне форме биће објављене на Филоблогу, блогу Филозофског факултета у Нишу.

Награде:

Прво место: екстерни хард-диск, ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита, промо-материјал, књиге у издању Филозофског факултета у Нишу и Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша. 

Друго место: ослобађање плаћања накнаде за полагање пријемног испита, промо-материјал, књиге у издању Филозофског факултета у Нишу и Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша. 

Треће место: промо-материјал, књиге у издању Филозофског факултета у Нишу и Друштва књижевника и књижевних преводилаца Ниша. 

Напомена: Уколико добитник награде за ослобађање трошкова полагања пријемног испита буде средњошколац који је сада први, други или трећи разред, награда ће важити у тренутку када уписује студије.