Google Translate

Резултати наградног конкурса Департмана за историју

Факултетска дешавања  ::  среда, 14.04.2021.

Од расписивања конкурса, закључно са 10. априлом, на нашу адресу пристигао је велики број ученичких есеја на две теме: „100 година од смрти краља Петра I“ и „80 година од Априлског рата“. У сврху провере и оцене ових есеја формирана је комисија коју су чинили:

1. проф. др Мирослав Пешић
2. доц. др Дејан Антић
3. истраживач-приправник, Милан Виденовић

Након консултација комисије, утврђено је да сви радови испуњавају основне услове конкурса. Комисија је имала врло тежак задатак, јер је након првог круга селекције остало десет радова који се за нијансу издвајају од осталих. Посебно тежак задатак представљало је издвајање три есеја који ће бити награђени, јер је било неколико есеја који су били истог квалитета. Нијансе између радова су биле толико мале да је комисија одлучила да додели два друга и два трећа места.

Прво место освојио је ученик Марко Перуновић из Економске школе „Ђука Динић“ у Лесковцу, за есеј на тему „100 година од смрти краља Петра I Карађорђевића“;

Друго место освојили су: Димитрије Гоцић, ученик Уметничке школе у Нишу и Елеонора Павловић, ученица Средње школе „Бранислав Нушић“ у Соко Бањи за есеје на тему „80 година од Априлског рата“;

Треће место освојили су: Михаела Миленковић, ученица Гимназије „Бора Станковић“ у Врању и Мила Петровић, ученица Гимназије у Зајечару за есеје на тему „100 година од смрти краља Петра I Карађорђевића“.

Комисија је такође одлучила да све ученике који су учествовали у конкурсу награди захвалницом и по једном књигом, са пропратним промо материјалом Филозофског факултета у Нишу.

Награде ће уз поштовање свих превентивних мера бити уручене 27. априла у 12 часова у амфитеатру 21 Филозофског факултета у Нишу.

Овом приликом се захваљујемо свим ученицима који су учествовали у нашем наградном конкурсу и позивамо вас да и даље учествујете у нашим активностима које предстоје. О нашим другим активностима и важним вестима можете се информисати путем наше странице на инстаграму (istorija.filozofski).

Ваш Департман за историју