Google Translate

Такмичење из психологије за средњошколце 

Најаве  ::  петак, 02.04.2021.  ::   Прилози

Задовољство нам је да вас обавестимо да ће се, у организацији Департмана за Психологију Филозофског факултета у Нишу, одржати такмичење из психологије за ученике средњих школа. 

Такмичење ће бити одржано онлајн у суботу, 8. маја 2021. године, са почетком у 13 часова преко Zoom платформе (упутство за употребу апликације Zoom налази се у прилогу). 

Могу се пријавити ученици свих разреда средње школе. Број кандидата из једне школе није ограничен. Ово је посебна прилика за ученике који планирају да упишу студије Психологије да, у ситуацији сличној пријемном испиту, провере своје знање. 

Тест ће бити сачињен од задатака различитог облика, садржински везаних за знања из психологије (уџбеник из психологије: Милојевић Апостоловић, Б. (2013). Психологија. Уџбеник психологије за други разред гимназије и други и трећи разред подручја рада економија, право и администрација. Београд: Нови Логос) и општу информисаност у овом подручју.

Имајући у виду онлајн формат одржавања такмичења, кандидати који буду учествовали су у обавези да обезбеде добру интернет конекцију и рачунар са камером и микрофоном. Линк за одржавање такмичења биће накандано објављен.

Комисија сачињена од наставника и сарадника Департмана за психологију доделиће трима најбоље пласираним учесницима такмичења (три учесника са највећим бројем поена) награде:

1. награда – екстерни хард диск и ослобађање плаћања накнаде за пријемни

2. награда –  ослобађање плаћања накнаде за пријемни

3. награда – књиге издања Филозофског факултета

Уколико међу најбоље пласираним кандидатима буду ученици II или III разреда награда која се односи на ослобађање плаћања накнаде полагања пријемног испита ће важити у тренутку полагања пријемног испита. Уколко више кандидата буду имала једнак број поена, награде ће бити додељене онима који су раније предали рад.Prijavu dostavlja škola (razredni nastavnik, predmetni nastavnik, saradnik u školi) za sve zainteresovane učenike.

Учећче на такмичењу можете пријавити искључиво попуњавањем и слањем електронског обрасца доступног на адреси: https://www.filfak.ni.ac.rs/prijave/takmicenje-psihologija

Молимо вас да, уколико у вашој школи има заинтересованих ученика, пошаљете пријаве најкасније до 30. априла 2021. године. Пријаве које стигну наког тог датума неће бити разматране. Обавештење о избору победника биће објављено на сајту факултета до краја маја 2021. године.

Све потребне информације можете наћи на сајту факултета, као и постављањем питања организаторима слањем мејла на: ;  

Радујемо се учешћу ваших ученика и наших будућих студената

Срдачан поздрав

Департман за психологију, Филозофски факултет, Универзитет у Нишу