Google Translate

Светски дан поезије 2021. године

Најаве  ::  субота, 20.03.2021.  ::   Видео

Више од две деценије и поезија има свој међународни дан, када се промовише читање, писање, али и проучавање ове форме књижевног израза.

Филозофски факултет у Нишу већ се неколико година прикључује обележавању овог дана кроз бројне активности. Удружени у истој мисији, а то је да поезију врате читању на јавним просторима, призивајући тиме и ситуације у којима је настала, студенти и професори нашег факултета славе поезију као један од најпрефињенијих израза индивидуалног и колективног идентитета, као место сусрета и дијалога различитости, обједињених под велом хуманости, међусобног разумевања и поштовања.

Другу годину заредом, због пандемијске ситуације у којој се налазимо, и читање поезије морали смо пребацити у виртуелни простор. То нам је омогућило да је обогатимо и представимо кроз мултимедијалну форму.

Надамо се да ћете уживати у програму који су припремиле студенткиње треће и четврте године Србистике: Ана Додић, Анђела Стевановић, Драгана Алексић, Гања Николић, Ивона Савић, Јасмина Цекић, Јелица Здравковић, Јована Аризановић, Јована Костов, Ксенија Стаменковић, Лела Грујић, Сандра Бојковић, Сара Николић и Мирјана Митровић, на иницијативу својих професорки др Јелене Младеновић и мср Христине Аксентијевић са Департмана за србистику.

Програм поводом Светског дана поезије биће премијерно приказан у недељу 21. 3. 2021. године у 12 сати.

Видео прилог