Google Translate

Проглашење победника наградних конкурса Департмана за немачки језик и књижевност

Факултетска дешавања  ::  четвртак, 18.03.2021.

КЊИЖЕВНИ И ВИДЕО КОНКУРС

Недељу Департмана за немачки језик и књижевност започињемо објавом резултата књижевног и видео конкурса Mein Vorbild - zum 100. Geburtstag von Sophie Scholl који је организован за ученике средњих школа. Изражавамо задовољство због великог броја пристиглих радова и овом приликом желимо да захвалимо свим ученицима на исказаном интересовању и учешћу.

На конкурс су пристигла 24 рада које је прегледала комисија у саставу доц. др Маја Антић, доц. др Марина Ђукић Мирзајанц и Бранка Огњановић, а резултати су следећи:

  1. награду (бежичне слушалице) освојила је Јелена Најдановић, ученица Гимназије у Зајечару;
  2. награду (збирка задатака за учење немачког језика) Миљана Миливојевић, ученица Правно-пословне школе Ниш;
  3. награду (збирка задатака за учење немачког језика) Анђелија Станчуловић, ученица Прве нишке гимназије "Стеван Сремац".

Комисија такође похваљује есеј Наталије Пахноглу, ученице Прве нишке гимназије "Стеван Сремац", као и креативни рад Алексе Маринковића, ученика Гимназије "Светозар Марковић" Јагодина.

ФОТО-КОНКУРСИ

У оквиру Недеље Департмана организована су и два наградна фото-конкурса на тему Wie lerne ich Deutsch? и Meine Fakultät und ich – das Wir-Gefühl in Bildern, на којима су учествовали ученици 4. разреда средњих школа у Србији и студенти германистике Филозофског факултета.

Комисија у саставу доц. др Николета Момчиловић, доц. др Марина Ђукић Мирзајанц, Невенка Јанковић и Катарина Стаменковић издвојила је као најуспешније следеће радове:

Категорија - ученици

  1. награду освојила је Марта Гавриловић, ученица Ужичке гимназије;
  2. награду освојила је Ива Пешић, ученица Гимназије ”Светозар Марковић” из Ниша;
  3. награду освојила је Миљана Ђорђевић, ученица Прве нишке гимназије ”Стеван Сремац”.

За троје првопласираних средњошколаца обезбеђене су пригодне награде у виду књига и сертификати. Награда за освојено прво место на конкурсу за средњошколце је ослобађање плаћања трошкова полагања пријемног испита. 

Категорија - студенти германистике

  1. награду освојила је Николина Пешић, студенткиња друге године;
  2. награду освојила је група студената друге године (Петра Живић, Вања Цветковић, Леа Вучковић, Нађа Милошевић, Богдан Најдановић, Душан Савић, Мартина Станојевић и Лука Гроздановић);
  3. награду освојиле су Елизабета Антанасијевић и Маја Митровић, студенткиње прве године.

 За троје првопласираних студената обезбеђене су пригодне награде у виду књига и сертификати. 

 Због тренутне епидемиолошке ситуације награде и сертификати биће прослеђени поштом.

Награђене радове књижевног и видео конкурса можете читати на блогу Филозофског факултета: https://blog.filfak.ni.ac.rs/, а награђене радове фото-конкурса на друштвеним мрежама: https://www.instagram.com/germanistika_nis_ff/ и https://www.facebook.com/GermanistikaNis.

Честитамо свим награђенима!