Google Translate

Наградни конкурс Департмана за немачки језик и књижевност

Најаве  ::  среда, 24.02.2021.

Департман за немачки језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу организује наградни књижевни/видео конкурс на тему Mein Vorbild – zum 100. Geburtstag von Sophie Scholl.

Пре 100 година рођена је Софија Магдалена Шол. Заједно с братом Хансом и удружењем студената минхенског универзитета Бела ружа указала је на прекршаје националсоцијалиста. Писањем летака покушала је да мотивише своје сународнике на пружање ненасилног отпора, због чега је ухапшена и осуђена на смрт. Била је довољно смелa да се заузмe за оно у шта верујe и стога и дан-данас у Немачкој представља узор младима и симбол грађанске храбрости. 

Позивамо вас да пошаљете радове на тему својих узора. Ко је за вас инспирација и на кога се угледате? На који начин је та особа допринела томе да њено окружење буде боље место за живот?

Конкурс је отворен за ученике свих средњих школа у Србији.

Пријаве на конкурс треба да садрже (1) рад на немачком језику у форми есеја у .doc или .docx формату или видео-снимка у .mp4 формату и (2) у засебном документу име и презиме ученика, електронску адресу, име професора немачког језика и назив и место средње школе. Пријаве се шаљу на: .

Рок за слање рада је 10. март 2021. године.

Есеји не би требало да буду дужи од 2 А4 странице (фонт Times New Roman величине 12, проред 1.5, маргине 2 cm), а видео-снимци не би требало да буду дужи од 2 минута (формат приказа 1:1). 

За троје првопласираних обезбеђене су награде и сертификати.

Радове ће прегледати и рангирати комисија у саставу: доц. др Маја Антић, доц. др Марина Ђукић Мирзајанц и мср Бранка Огњановић, а резултати конкурса ће бити објављени 15. марта 2021. године у оквиру Недеље Департмана за немачки језик и књижевност.

Срећно!