Google Translate

Виртуелна недеља Департмана за психологију

Најаве  ::  петак, 11.12.2020.  ::   Прилози

Департман за психологију Филозофског факултета у Нишу и ове године организује традиционалну недељу Департмана у периоду од 22. до 25. децембра.

Ове године сва дешавања која организујемо биће реализована виртуелним/онлајн путем што даје прилику да у њима уживате из свог дома.

Програм је намењен ученицима средњих школа и има за циљ да приближи психологију као науку ангажовану на пољу битних животних (и друштвених) задатака. Неки од ових задатака вероватно се тичу и заокупљају и вас и вама блиске особе. Исто тако, желимо да упознамо заинтересоване будуће колеге са исксутвом студирања и неким од много различитих послова које психолог може да обавља.

Ево чиме ћемо се бавити и када...

У уторак, 22. 12, у 19 часова, имаћете прилике да пратите предавање проф. др Татјане Стефановић Станојевић на тему Љубав и теорија привржености.

Иза овог наслова крије се велики број тема које често окупирају наш љубавни живот и лични простор – „Какве сте среће у љубави?“, „Зашто неко више преферира секс док неко други ужива у дугим и романтичним разговорима?“, „Зашто се он или она плаши везивања?“, „Да ли сте и зашто склони симбиози?“. Као једна од омиљњних предавача и истакнути стручњак у овој области, професорка Татјана на ова питања одговара директно својим упечатљивим стилом уз помоћ истраживања и теорије блиских и љубавних односа. Ово предавање ће вам пружити прилику и за упознавање са сопственим обрасцем везивања за друге, вама битне, људе кроз психолошко тестирање у току самог предавања.

У среду, 23. 12, у 19 часова, наш проф. др Владимир Хедрих одржаће предавање Обмане у јавној комуникацији.

Ово предавање настојаће да одговори на нека интригантна лична и друштвена питања попут „Зашто неки људи покушавају да нас обману?“, „Какав је однос обмане и добре пословне праксе?“, „Који су то психолошки механизми који омогућавају обману?“, и можда најважнија - „Зашто некада обману не приметимо ни када би требало да нам буде очигледна?“ и „Које су најчешће методе обмане и како да их препознамо?“. Као један од најцењенијих стручњака у својој области, проф. Хедрих ће настојати да својим нарочито пронциљивим стилом одговори на поставњена (и многа друга) питања на начин који ће свима помоћи да се упуте у ову битну тематику.

У четвртак, 24. 12, у 19 часова имаћете прилике да се упознате са искуством студирања психологије уз помоћ ваших, надамо се, будућих колега. Они ће вам пренети своја искуства и у погледу практичних питања попут најбољег начина припреме за пријемни испит и онога што би сами волели да су знали пре започињања ове велике и лепе животне промене.

Коначно, у петак, 25. 12, у 19 часова, имаћете прилике да се упознате са нашим успешним колегама који обављају разноврсне послове у земљи и свету. За ову прилику потрудили смо се да са вама своја искуства поделе колеге које се баве клиничком психологијом и психотерапијом, људским ресурсима у великим компанијама, школском психологијом, са децом, пословим лидерима, особама којима је потребна помоћ и подршка... Сазнаћете нешто о доброј перспективи нашег занимања као и о пракси психолога како у земљи тако и у иностранству.

Ако смо успели да вас заинтересујемо, позивамо вас да се пријавите путем онлајн формулара који ће нам омогућити да ефикасно организујемо овај догађај и доставимо вам линкове свих предвиђених дешавања. 

Пријава се обавља путем овог линка

Видимо се на недељи Департмана за психологију!

П.С. Поведите пријатеља.