Google Translate

Недеља Департмана за социјалну политику и социјални рад

Најаве  ::  субота, 05.12.2020.

Департман за социјалну политику и социјални рад Филозофског факултета у Нишу и ове године организује недељу Департмана у периоду од 7 до 11. 12. 2020. године.

Кроз активности које ћемо реализовати желимо да ближе упознамо ученике и ученице средњих школа, a надамо се наше будуће студенте и студенткиње, са радом нашег Факултета и Департмана, али и занимањем социјалног радника. И ове године осмислили смо интересантне активности и позивамо све оне које, било да још увек размишљају или су донели одлуку да упишу смер за Социјалну политику и социјални рад, да учествујете у истим.

Ове године недељу Департмана организоваћемо на начин прилагођен околностима пандемије вируса Ковид 19. Како бисмо поштовали мере и заштитили здравље свих учесника и учесница, све активности ће бити организоване онлајн, преко Google meet платформе. Свим активностима ученици и ученице могу приступити путем линка:
meet.google.com/znf-xuzg-nvz.

У среду, 09. 12. 2020, у периоду  од 17 до 18 часова организоваћемо упознавање са студентима и студенткињама нашег Департмана.  Учесници и учеснице ће имати приликуда чују како је то бити студент или студенткиња социјалног рада, као и да добију све неопходне информације, одговоре на сва питања и разреше недоумице уколико их имају у вези са полагањем пријемног испита, програмом студирања, предметима...

У четвртак, 10. 12. 2020, у периоду од 17 до 18 часова организоваћемо радионицу ”Од заљубљености до љубави”. На студијама Социјалне политике и социјалног рада не учи се само о томе како помоћи угроженим и маргинализованим људима. Студенти овог департмана усвајају и знања о психолошким процесима који обликују универзално важне међуљудске односе, међу којима су и они емотивне природе. На радионици ће учесници и учеснице научити да препознају фазе (и могуће препреке) кроз које људи пролазе од тренутка када осете привлачност према другој особи до изградње стабилне емотивне везе.

У петак, 11. 12. 2020,  у периоду од 16 до 17 часова организоваћемо упознавање са социјалним радницима и социјалним радницама. Учесници  ће имати прилику да кроз дијалог са њима стекну слику о овом занимању, изазовима, али и лепим странама овог посла. Наши гости и гошће су запослени у различитим установама и организацијама и указаће на ”ширину” социјалног рада и могућност рада у различитим областима.

За све додатне информације можете контактирати са Љиљаном Скробић, (), Бојаном Пуцаревић, (), Иваном Анђелковић ()

Добро дошли, радујемо се заједничким активностима!