Google Translate

Виртуелна недеља Департмана за педагогију

Најаве  ::  понедељак, 04.05.2020.  ::   Прилози

Департман за педагогију Филозофског факултета у Нишу позива заинтересоване ученике и наставнике да учествују у активностима поводом обележавања Виртуелне недеље Департмана за педагогију од 6. до 14. маја

Програм активности:

Среда, 6. 5. 2020. Почетак конкурса за најбољи есеј – позивавамо све средњошколце да нам пошаљу кратки есеј (до две стране) на мејл адресу  

Рок за слање есеја је 12. 5. 2020. у 12 часова. У пропратном тексту потребно је навести име и презиме и назив школе. 

  • Тема есеја: „Изазови образовања у доба пандемије“ 

Увођење ванредног стања и пребацивање целокупне наставе у виртуелно окружење је нова околност како за наставнике тако и за ученике. Верујемо да је тема образовања у доба пандемије веома актуелна и да ћете искористити ову прилику да нам пренесете своја искуства и изазове са којима сте се сусретали у настави на даљину.

Све пристигле радове прегледаваће трочлана комисија коју чине професори са нашег Департмана. Проглашење победника реализоваће се 14. 5. јавним објављивањем на друштвеним мрежама.  Награда за освојено прво место је ослобађање накнаде за полагање пријемног испита. Пригодне награде (књиге у издању Филозофског факултета у Нишу) обезбеђене су за ауторе који освоје прва три места. 

  • Квиз „Педагогија“ – биће постављен на нашим страницама на друштвеним мрежама: Facebook и Instagram и биће доступан до 14. 5. 2020. – квиз је забавног, али и едукативног карактера.

 

Петак, 8. 5. 2020. од 18 часова

  • Виртуелна трибина „Упознај професију педагога“ – средњошколци ће имати прилику да се упознају са професијом педагога из угла успешних педагога који су своје звање Мастер педагог стекли на нашем Департману. Учесници трибине су:
  1. Милица Пејчић, мастер педагог,  Директор  "Vernus Early Learning Center" Dubai, UAE
  2. Наташа Првујкић , мастер педагог,  pedagogische Zusatzkraft , “Hinterhoftiger”,  BVZ u Frankfurtu
  3. Христина Митић, мастер педагог,  Гимназија "Светозар Марковић" Ниш
  4. Никола Марковић , мастер педагог, Центар за социјални рад "Свети Сава", Ниш. *реализује се путем Google Meet апликације, пријава на линк: https://sn.rs/vndp

 

Субота, 9. 5. 2020. од 18 часова

  • Дискусија „Слободно време у доба короне“ – докторанди педагогије  ће реализовати дискусију са средњошколцима у онлајн окружењу на тему провођења слободног времена у новонасталим околностима изазваних увођењем ванредног стања. Уколико желите да размените своја искуства са вршњацима о начину провођења слободног времена у доба короне, придружите нам се у виртуалној дискусији.

*реализује се путем Google Meet апликације, пријава на линк: https://sn.rs/vnddok

  

Уторак, 12. 5. 2020. од 18 часова

  • Отворена врата „Питајте студенте и професоре“ – прилика да се средњошколци упознају са Департманом за педагогију и поставе питања млађим сарадницима  и актуелним студентима у вези са пријавом, уписом и студијама педагогије уопште.

 *реализује се путем Google Meet апликације, пријава на линк: https://sn.rs/vndov

 

Среда, 13. 5. 2020. од 12 часова

  • „Стилови учења“ – активност у којој ће средњошколци имати прилику да сазнају свој стил учења путем упитника – након чега следи дискусија са млађим сарадницима Департмана у вези са стиловима учења – да ли учите гледањем, слушањем, покретом, додиром или активношћу? 

*реализује се путем Google Meet апликације, пријава на линк: https://sn.rs/vndosu

 

Четвртак, 14. 5. 2020. у 12 часова

  • Проглашење победника на такмичењу за најбољи есеј на тему „Изазови образовања у доба пандемије“
  • Пратите наше странице на друштвеним мрежама: Facebook и Instagram

 

НАПОМЕНА:

*Потребно је да се сви средњошколци који су заинтересовани за учешће у некој од наведених активности које ће бити реализоване путем Google Meet апликације, пријаве најкасније на дан када се реализује та активност 3 сата пре почетка исте, како би били у могућности да добију приступни код. За коришћење апликације Google Meet потребно је пријавити се преко gmail адресе.

За све додатне информације можете се обратити путем мејла на адресу: .

 

Добро нам дошли!