Google Translate

Обавештење за студенте Филозофског факултета који се налазе на мобилностима на партнерским универзитетима у иностранству

Факултетска дешавања  ::  недеља, 22.03.2020.

Драги студенти на мобилности,

Одлуком Владе Србије број 53-2694/2020, од 20. марта 2020. године од 8:00 затворени су сви гранични прелази за улазак у Републику Србију. Истовремено скоро све европске земље предузимају мере којима покушавају да зауставе или сузбију епидемију COVID-19 вируса.

У случају да овај семестар проводите на мобилности на неком од партнерских универзитета у иностранству и да сте још увек тамо, овo, нажалост, значи да се, без посебног одобрења државне управе, до даљег не можете вратити у Србију. Ово је тешка ситуација, али је и опасност због које је оваква мера уведена велика.

У овом тренутку, најважније је да сачувате здравље.

Европске земље предузимају различите мере како би зауставиле или спречиле епидемију COVID-19 и зависно од тога у којој земљи се налазите услови у којима се налазите су различити. У сваком случају молимо вас да се придржавате следећег:

Информишите се, пратитите и строго се придржавајте здравствених и других мера које прописују здравствене и државне власти земље у којој се налазите, а тичу се спречавања или заустављања епидемије. Имајте у виду да се те мере, могу мењати из дана у дан и зато је важно да будете у току.

Будите у сталном контакту са универзитетом на ком сте на мобилности. Зависно од земље, универзитети ће на овај или онај начин организовати реализацију наставе и наставних активности током овог периода. Будите у току и прикључите се реализацији наставних активности, онако како то захтева универзитет на коме сте и ваш уговор о учењу.

Будите у сталном контакту са службом универзитета на коме сте на мобилности која је задужена за стране студенте, односно за вас. Обавестите их да сте још ту и да до даљег немате могућности да се вратите у земљу. Ако вам је потребна помоћ у вези са насталом ситуацијом, обавестите их о томе и распитајте се да ли вам и на који начин могу помоћи.

Јавите се најближем дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у земљи у којој се налазите. Обавестите их о вашој ситуацији и томе где се налазите.

Јавите се Канцеларији за међународну сарадњу Филозофског факултета, обавестите их да сте још увек на мобилности, и опишите укратко вашу ситуацију. Адреса на коју можете послати мејл је –

Придржавајте се мера личне заштите од инфекције!

проф. др Владимир Хедрих
Продекан за међународну сарадњу