Google Translate

Позив за такмичење из немачког језика за ученике четвртог разреда средњих стручних школа и гимназија

Најаве  ::  петак, 06.03.2020.

Поштоване колеге и драги ученици,

Са задовољством Вас обавештавамо да Департман за немачки језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу организује такмичење из немачког језика за ученике четвртог разреда средњих стручних  школа и гимназија.

Такмичење ће бити одржано у суботу, 28. марта 2020. од 12 до 13.30  сати  у слушаоници 434 на 4. спрату.

Позивамо заинтересоване ученике четвртог разреда средњих стручних школа и гимназија да се пријаве. Провера знања је слична пријемном испиту за студије немачког језика и књижевности, па кандидати, потенцијални студенти Факултета, могу на тај начин проверити своје знање.

Тест се састоји од задатака различитог типа (принцип вишеструког избора, попуњавање празнина одговарајућом речи, трансформације и сл.), a проверава ce знање немачког језика стечено током претходног школовања на нивоу А2/Б1. Израда теста траје 90 минута.

Пријаву са списком заинтересованих ученика за учешће на такмичењу доставља предметни наставник или разредни старешина најкасније до 26. марта 2020. на следећу имејл адресу: . На исту адресу можете упутити и сва питања у вези са такмичењем.

Победницима такмичења биће додељене следеће награде: 

1. награда – ослобађање накнаде за похађање припремне наставе и полагање пријемног испита за студије немачког језика и књижевности

2. награда - ослобађање накнаде за полагање пријемног испита за студије немачког језика и књижевности

3. награда - ослобађање накнаде за похађање припремне наставе за студије немачког језика и књижевности

Потврде о учешћу биће издате на лицу места свим такмичарима, а резултати такмичења биће објављени на сајту Факултета у понедељак 30. марта 2020. године. 

Званично проглашење и свечана додела награда за прва три места уз пригодан програм биће одржана у среду, 1. априла 2020. год, у 19 часова у амфитеатру  21.

Радујемо се Вашем учешћу у такмичењу и заједничком дружењу.

У очекивању Ваших пријава срдачно Вас поздрављамо.

Департман за немачки језик и књижевност