Google Translate

Вече мартенице на Филозофском факултету

Најаве  ::  уторак, 25.02.2020.

Традиционално бугарско вече посвећено мартеницама и ове године биће одржано на Филозофском факултету у петак, 28. фебруара од 19 сати у амфитеатру 21.

Организатори су студенти који уче бугарски језик, заједно са лекторком Валентином Седефчевом, у сарадњи са друштвом српско-бугарског пријатељства "Рила".

И овога пута кроз занимљив уметнички програм биће представљени обичаји који се везују за једну од најстаријих народних традиција у Бугарској, а присутни ће имати прилике да чују песме неких од најпознатијих бугарских песника које су посвећене пролећу - годишње доба чији се почетак најављује управо мартеницама.

Добро дошли!

Традиционално бугарско вече посвећено мартеницама и ове године биће одржано на Филозофском факултету у петак, 28. фебруара од 19 сати у амфитеатру 21. Организатори су студенти који уче бугарски језик, заједно са лекторком Валентином Седефчевом, у сарадњи са друштвом српско-бугарског пријатељства "Рила". И овога пута кроз занимљив уметнички програм биће представљени обичаји који се везују за једну од најстаријих народних традиција у Бугарској, а присутни ће имати прилике да чују песме неких од најпознатијих бугарских песника које су посвећене пролећу - годишње доба чији се почетак најављује управо мартеницама. Добро дошли!