Google Translate

Почиње са радом Студентски дебатни клуб - презентациона дебата 26. фебруара

Најаве  ::  недеља, 23.02.2020.  ::   Прилози

На Филозофском факултету у Нишу почиње са радом Студентски дебатни клуб, при Департману за Комуникологију и нивинарство.

Клуб је основало троје студента са дебатним искуством, у жељи да своја знања, у оквиру овог клуба, пренесу на све заинтересоване студенте. Иницијативу је покренуо Новак Челебић, студент Правног факултета у Београду, који је желео да и његов родни град добио је дебатни клуб посвећен студентима.

Ово је први и једини дебатни клуб у Нишу који ће бити отворен за заинтересоване студенте, са свих факултета у овом граду. Клуб ће окупљати своје чланове једном недељно у просторијама Филозофског факултета, где ће студенти од искусних тренера из Београда учити о дебати и развијати своје дебатне и комуникационе вештине. Циљ клуба је да студенте припреми да и они једног дана буду тренери, као и да их охрабри да учествују у бројним националним и интернационалним дебатним турнирима, на које углавном одлазе дебатери из Београда и Новог Сада, који имају дебатне клубове при својим факултетима, као и организације попут „Отворене комуникације“. Студентски дебатни клуб у Нишу ће на исти начин стати иза својих чланова и подржати их да се пријављују за оваква такмичења.

Почетак рада Студентског дебатног клуба обележиће Презетациона дебата, која ће бити одржана 26. фебруара 2020. године у 19 сати, у амфитеатру 21 Филозофског факултета, на тему "Увести строже мере против загађења ваздуха?" Презентациона дебата је догађај који дебатни клуб у оквиру факултета на коме постоји, организује пре почетка сваке нове године рада. Сви студенти заинтересовани да буду део дебатног клуба, моћи ће за чланство у истом да се пријаве након презентационе дебате.

Више информација о презентационој дебати можете пронаћи на званичној страници догађаја. А о томе како је изгледао пут од идеје до реализације читајте на нашем блогу.

План рада Студентског дебатног клуба налази се у прилогу овог текста.

Прилози