Google Translate

Трибина о дијалектима поводом Дана матерњег језика

Најаве  ::  среда, 12.02.2020.  ::   Прилози

Филозофски факултет у Нишу 21. 2. 2020. године од 19 часова, поводом Дана матерњег језика, у амфитеатру 21 организује трибину о дијалектима. 

Позивамо све љубитеље језика да присуствују овој трибини и да, из угла различитих језика, сазнају да ли је стандардни језик „бољи и савршенијиˮ од дијалеката или не, какав је статус дијалеката различитих језика у односу на стандард, али и још много тога. 

На трибини ће говорити професори Филозофског факултета у Нишу, и то представници свих филолошких департмана и Центра за стране језике.

Добро дошли!

 

Прилози

Филозофски факултет у Нишу 21. 2. 2020. године од 19 часова, поводом Дана матерњег језика, у амфитеатру 21 организује трибину о дијалектима.  Позивамо све љубитеље језика да присуствују овој трибини и да, из угла различитих језика, сазнају да ли је стандардни језик „бољи и савршенијиˮ од дијалеката или не, какав је статус дијалеката различитих језика у односу на стандард, али и још много тога.  На трибини ће говорити професори Филозофског факултета у Нишу, и то представници свих филолошких департмана и Центра за стране језике. Добро дошли!