Google Translate

Такмичење у беседништву за средњошколце: Свети Сава и образовање

Најаве  ::  понедељак, 23.12.2019.

Филозофски факултет у Нишу и Департман за комуникологију и новинарство позивају средњошколце из целе земље да се пријаве на наше такмичење у беседништву на тему Свети Сава и образовање.

Када?

Такмичење ће се одржати у понедељак, 20. јануара 2020. године, у 12 сати, у амфитеатру 21 Филозофског факултета у Нишу.

Ко има право да учествује?

Сви средњошколци од првог до четвртог разреда без обзира на то где се школа налази.

Како беседа треба да изгледа?

Најбитније је да је ваше ауторско дело и да буде инспирисана темом такмичења. Беседа не би требало да траје дуже од 5 минута. Остало препуштамо вашој креативности, али свакако можете замолити и професоре српског језика за помоћ ;)

Да ли постоје награде?

Да! За три најбоље беседе, о којима ће одлучивати трочлани стручни жири, припремили смо вредне награде, док ће сви учесници добити захвалнице! Такође, победник ће имати част да учествује у програму велике Светосавске академије коју Филозофски факултет традиционално организује недељу дана касније.

Како се пријавити:

Пријаве насловљене "За такмичење у беседништву" слати на:

Пријава би требало да садржи: 

  • Име и презиме;
  • Школу, разред и место;
  • Назив беседе;
  • Контакт телефон

На ову адресу можете слати и сва додатне питања везана за такмичење. Рок за пријаву је 17. јануар 2020. године.

Добро нам дошли!

 

Филозофски факултет у Нишу и Департман за комуникологију и новинарство позивају средњошколце из целе земље да се пријаве на наше такмичење у беседништву на тему Свети Сава и образовање. Када? Такмичење ће се одржати у понедељак, 20. јануара 2020. године, у 12 сати, у амфитеатру 21 Филозофског факултета у Нишу. Ко има право да учествује? Сви средњошколци од првог до четвртог разреда без обзира на то где се школа налази. Како беседа треба да изгледа? Најбитније је да је ваше ауторско дело и да буде инспирисана темом такмичења. Беседа не би требало да траје дуже од 5 минута. Остало препуштамо вашој креативности, али свакако можете замолити и професоре српског језика за помоћ ;) Да ли постоје награде? Да! За три најбоље беседе, о којима ће одлучивати трочлани стручни жири, припремили смо вредне награде, док ће сви учесници добити захвалнице! Такође, победник ће имати част да учествује у програму велике Светосавске академије коју Филозофски факултет традиционално организује недељу дана касније. Како се пријавити: Пријаве насловљене "За такмичење у беседништву" слати на: Пријава би требало да садржи:  Име и презиме; Школу, разред и место; Назив беседе; Контакт телефон На ову адресу можете слати и сва додатне питања везана за такмичење. Рок за пријаву је 17. јануар 2020. године. Добро нам дошли!