Google Translate

Научни скуп "Обичаји у култури Срба и Бугара"

Најаве  ::  четвртак, 10.10.2019.  ::   Прилози

У оквиру традиционалних осамнаестих сусрета наставника, сарадника и студената Филозофског факултета Универзитета у Нишу и Филолошког факултета Универзитета „Св. Ћирило и Методије” из Великог Трнова, 11 октобра, са почетком у 10 часова у свечаној сали 434, биће одржан научни скуп Обичаји у култури Срба и Бугара / Обичаите в културата на Сърби и Българи.

Након отварања скупа на којем ће се присутнима обратити деканица Филозофског факултета проф. др Наталија Јовановић, ректор Универзитета „Св. Ћирило и Методије” Христо Бонџолов, као и деканица Филолошког факултета овог универзитета Ценка Иванова, сви заинтересовани посетиоци моћи ће да присуствују промоцији зборника радова са прошлогодишњег скупа – Политиката в културата на Българи и Сърби / Политика у култури Срба и Бугара.  Истраживачи са два факултета представиће резултате својих истраживања у две сесије, а затварање скупа биће одржано у 15 часова.

У оквиру четвородневне посете наставника, сарадника и студената из Бугарске, биће потписан и протокол о узајамној сарадњи два факултета, чиме се наставља богата и успешна сарадња ових високошколских установа. Студенти ће имати прилике да поред обиласка нашег факултета, у оквиру организованих излета, посете знаменитости града Ниша и неке од важнијих актуелних изложби.   

Позвамо вас да присустујете научном скупу чији програм можете пронаћи у прилогу.