Google Translate

Инклузивна представа "(не)Инклузивна прича" и грађански форум

Факултетска дешавања  ::  среда, 11.09.2019.  ::   Прилози

Друштво за развој деце и младих - Отворени клуб из Ниша Вас позива на инклузивну представу "(не)Инклузивна прича" и грађански форум у оквиру пројекта "Инклузивним образовањем до инклузивног друштва" који ће бити одржани у среду, 18. септембра 2019. године са почетком у 15:00 часова на нишком Филозофском факултету, ул. Ћирила и Методија 2, у амфитеатру број 301 (III спрат).

Циљ извођења инклузивне представе и грађанског форума је представљање тренутних изазова у области инклузивног образовања у Нишу, као и покретање дискусије са грађанима о проблемима инклузивног образовања и мерама за њихово решавање на локалном нивоу. Након приказане представе и излагања пројекта присутни учесници ће имати могућност да дискутују о приказаним проблемима у представи као и о мерама које треба предузети ради његовог унапређења и подршке коју локална самоуправа треба да обезбеди како би права деце на образовање била у потпуности остварена.

На форумима ће се прикупљати мишљења и предлози грађана, како би се исти објединили и уврстили у документ Предлог практичне политике са препорукама, који ће бити достављен свим релевантним институцијама и заинтересованим странама на локалном нивоу.

За све додатне информације и питања у вези са пројектом и извођењем инклузивне представе и грађанских форума, можете се обратити Јовану Маринковићу, менаџеру пројекта на број 064/2163-907 или Душану Влајићу, координатору пројекта на број 061/2457-142.

Инклузивна представа и грађански форуми реализују се у оквиру програма подршке цивилном друштву за јавно заговарање и пројекта „Активни грађани – боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју Србије“, који реализује БОШ уз подршку америчког народа путем Америчке агенције за међународни развој (USAID).