Google Translate

Недеља руске културе на Филозофском факултету

Најаве  ::  понедељак, 25.03.2019.

Департман за руски језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу,
у сарадњи са мрежом наставника руског језика Нишког округа, организоваће другу по реду

Недељу руске културе
од 8. до 12. априла 2019. године

Позивамо Вас да се придружите и учествујете у овогодишњој Недељи руске културе у неким од следећих активности:

8.4.2019.    Мастер-клас лектора руског језика у свечаној сали Филозофског факултета у Нишу у 12 сати

9.4.2019.    Представа Кухня у свечаној сали Гимназије „Стеван Сремац“ у Нишу у 19 сати

10.4.2019.   Концерт руске музике Ритм любви у свечаној сали Гимназије „Бора Станковић“ у Нишу у 12:30 сати

11.4.2019.    Такмичење из знања језика Время говорить по-русски  и такмичење у рецитовању стихова руских песника у  Гимназији „Светозар Марковић“ У Нишу, са почетком у 12, односно 14 сати

12.4.2019.    Вече поезије студената Департмана за руски језик и књижевност Кафе Амфитрион, уз проглашење победника такмичења, доделу награда, захвалница и уверења о стручном усавршавању, у амфитеатру 21 Филозофског факултета у Нишу у 19 сати

Пријаве за мастер-клас треба послати мејлом на адресу: , а пријаве за такмичења треба послати мејлом на адресу: , до 4. 4. 2019. год.

У пријави је потребно назначити име и презиме ученика који се пријављују за такмичење, разред и назив школе, као и име наставника, а у пријави за такмичење у рецитовању стихова руских песника треба навести и назив песме и име аутора.

Такмичење у рецитовању ће се одржати у 3 категорије – за ученике VII и VIII разреда основних школа, за ученике I и II и за ученике III и IV разреда гимназија и средњих школа. Сваки наставник може да пријави до три ученика у свакој категорији.

Такмичење из знања језика ће се одржати у 3 категорије – за ученике VII и VIII разреда основних школа, за ученике I и за ученике и II разреда гимназија и средњих школа. Сваки наставник може да пријави до десет ученика у свакој категорији.

Исти ученици могу да учествују на оба такмичења. Биће награђени ученици који освоје прва три места у свакој категорији појединачно.

Радујемо се Вашем учешћу и заједничком дружењу.
У очекивању Ваших пријава срдачно Вас поздрављамо,
Департман за руски језик и књижевност Филозофског факултета у Нишу