Google Translate

Такмичење из психологије за средњошколце

Најаве  ::  четвртак, 14.02.2019.

Задовољство нам је да вас обавестимо да ће се, у организацији Департмана за психологију Филозофског факултета у Нишу, одржати такмичење из психологије за ученике средњих школа.

Такмичење ће бити одржано у суботу, 20. априла 2019. од 15 сати у просторијама Факултета.

Могу се пријавити ученици свих разреда средње школе. Број кандидата из једне школе није ограничен. Ово је посебна прилика за ученике који планирају да упишу студије Психологије да, у ситуацији сличној пријемном испиту, провере своје знање. 

Тест ће бити сачињен од задатака различитог облика, садржински везаних за знања из психологије (уџбеник из психологије: Милојевић Апостоловић, Б. (2013). Психологија. Уџбеник психологије за други разред гимназије и други и трећи разред подручја рада економија, право и администрација. Београд: Нови Логос) и општу информисаност у овом подручју. 

Комисија сачињена од наставника и сарадника Департмана за психологију доделиће учесницима такмичења награде: 

1. награда – ослобађање накнаде за похађање припремне наставе и полагање пријемног испита

2. награда - ослобађање накнаде за полагање пријемног испита

3. награда - ослобађање накнаде за похађање припремне наставе; 

Уколико неко од прва три места освоје ученици II или III разреда награда ће важити у тренутку похађања припремне наставе/полагања пријемног испита.

Пријаву доставља школа (разредни наставник, предметни наставник, сарадник у школи) за све заинтересоване ученике.

Учешће на такмичењу можете пријавити искључиво попуњавањем и слањем електронског обрасца доступног на адреси: https://www.filfak.ni.ac.rs/prijave/takmicenje-psihologija

Молимо вас да, уколико у вашој школи има заинтересованих ученика, пошаљете пријаву са списком заинтересованих ученика најкасније до 5. априла 2019. године. Пријаве које стигну наког тог датума неће бити разматране. Обавештење о избору победника биће објављено на сајту факултета до краја априла 2019. године.

Све потребне информације можете наћи на сајту факултета, као и постављањем питања организаторима слањем мејла на: ; ; ;

 

Радујемо се учешћу ваших ученика и наших будућих студената

Срдачан поздрав

 Департман за психологију, Филозофски факултет, Универзитет у Нишу