Google Translate

Програм обележавања Дана Факултета

Најаве  ::  уторак, 06.11.2018.

Дан Филозофског факултета у Нишу, који ове године слави 47 година рада, биће обележен у петак, 9. новембра, у амфитеатру 21.

За 11 сати заказана је свечана седница на којој ће бити додељене награде најбољим студентима на основним и мастер студијама, као и јубиларне награде запосленима за 10, 20 и 30 година рада.

Свечана академија почиње у 13 сати и за ту прилику припремљен је богат уметнички програм. Присутне ће поздравити деканица проф. др Наталија Јовановић, као и ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић, заменик министра просвете, науке и технолошког развоја за високо образовање доц. др Бојан Тубић и проф. др Димитар Денков, декан Филозофског факултета Универзитета "Свети Климент Охридски" у Софији, који ће говорити у име заједнице филозофско-филолошких факултета југоисточне Европе основане прошле године на иницијативу деканице Јовановић.

Овом приликом деканица Јовановић, заменик министра Тубић и шеф одељења за културу Амбасаде СР Немачке у Београду Кристијан Рајсмилер уручиће индексе првој генерацији студената Немачког језика и књижевности. 

Међу званицама су и представници амбасада, градских институција и установа, представници универзитета из земље и региона, као и представници Министарства за рад, запошљавање борачка и сцоијална питања, директори основних и средњих школа у Нишу и региону и представници бројних институција у земљи са којима је Факултет остварио успешну сарадњу.