Google Translate

Филозофски факултет добио акредитацију за студије Немачког језика и књижевности

Факултетска дешавања  ::  понедељак, 29.10.2018.

Филозофски факултет у Нишу добио је акредитацију за студије Немачког језика и књижевности. Комисија за акредитацију и проверу квалитета констатовала је да наша високошколска установа испуњава све услове за овај студијски програм који ће од сада бити доступан свим заинтересованим студентима.

С обзиром на то да за овај програм влада велико интересовање, ускоро ће бити расписан ванредни конкурс за пријемни испит како би се будући студенти германистике што пре придружили колегама са других студијских програма. Конкурс ће бити расписан за 30 студрната, колико је и предвиђено акредитацијом.

Планирано је да индекси првој генерацији бруцоша буду уручени на Дан факултета, 9. новембра, а више информација о пријемном испиту, потребним документима и условима уписа биће ускоро објављено.

Студије Немачког језика и књижевности су 13. студијски програм у оквиру основних академских студија на Филозофском факултету у Нишу. Успешно акредитовање овог програма показује да наш факултет прати потребе студената овог дела земље, али и трендове у образовању, науци и на тржишту рада и тим трендовима се успешно прилагођава.

Уверење о акредитацији могуће је погледати на страни https://www.filfak.ni.ac.rs/preuzimanje/category/214-akreditacija-oas-nemacki