Google Translate

За све недоумице студената - Канцеларија за подршку

Студентске активности  ::  четвртак, 30.08.2018.  ::   Прилози

Уколико имате недоумица, питања или неки проблем, Филозофски факултет је увек ту да вам помогне, порука је коју руководство Факултета шаље својим студентима, како онима који су тек добили индекс, тако и оним старијим студентима који су на другој, трећој или четвртој години основних академских, па и на мастер студијама. Иначе, Филозофски факултет у Нишу једини је међу нишким факултетима који има канцеларију за подршку студентима, а отворена је на иницијативу деканице Факултета, проф. др Наталије Јовановић, која је, боравећи на универзитетима у свету, приметила да такаав начин рада са студентима може у великој мери да им помогне да се лакше прилагоде студентском животу, прихвате обавезе на факултету и ослободе од страха који је код неких од њих присутан када се нађу на испиту.

"Прва врата на која треба да закуцају су врата Канцеларије за подршку студентима, која је формирана како би пружила сваку врсту подршке и будућим и активним студентима", кажу на Филозофском факултету. "Канцеларија је отворена од понедељка до петка, од 8 до 15 часова, а налази се на другом спрату, кабинет 211. Они студенти који нису у Нишу и не могу да сврате до Канцеларије, могу се обратити и путем електронске поште. Одговор на свако постављено питање свакако ће добити, а те ће решити многе њихове дилеме".

Академци се за сваки проблем могу обратити Весни Милутиновић, која ће им помоћи у решавању проблема.

"Помагали смо и будућим студентима да лакше преброде трему приликом полагања пријемног испита", каже Весна Милутиновић. "Када почне академска година, ту смо да помогнемо и осталим студентима који имају трему од испита, разговарамо са њима, организујемо радионице и остале активности како бисмо их подржали и помогли им да превазиђу проблеме са којима се суочавају".

У рад Канцеларије укључени су и старији студенти, посебно они који студирају психологију и могу да пруже стручну помоћ својим колегама. Осим тога, они су ту да млађим колегама уз прве руке пруже информације о студирању и студентском животу уопште.