Google Translate

"50 година од студентских протеста"

Предавања  ::  понедељак, 12.03.2018.
Датум одржавања
уторак, 13 март 2018
Време
18:00
Локација
Универзитетска библиотека „Никола Тесла“

Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ и ЕУ Инфо кутак Ниш организују академско предавање „Педесет година од студентских протеста“, које ће одржати професор др Бранислав Стевановић, у Свечаној сали Универзитетске библиотеке 13. марта од 18 сати.

У фокусу овог предавања биће политичка ситуација у свету и тадашњој Југославији, разлози за јављање незадовољства и пут студентских немира 1968. године.

Посетиоци ће, између осталог, моћи да чују где су прво покренути грађански протести, какав је то утицај имало на наше друштво и какав је културни, социјални и морални значај имало буђење младих у нашој земљи и целом свету.

Професор др Бранислав Стевановић је социолог политике. Дипломирао је на Филозофском факултету у Нишу, магистрирао на Факултету политичких наука у Београду и докторирао на Филозофском факултету у Нишу. Од 1991. године ради на овом факултету, најпре као асистент, а онда и као наставник, на департманима за социологију и новинарство. Редовни је професор и аутор више десетина научних радова из области социологије политике и социологије културе.

Предавање је део циклуса академских предавања, која Универзитетска библиотека и ЕУ Инфо кутак реализују већ годину дана.

Присуство предавању је бесплатно, али из организационих разлога позивамо заинтересоване да своје присуство потврде до понедељка, 12. марта, до 19 сати, на мејл officenis@euinfo,rs, или број 018/254-461.