Google Translate

centar za usavrsavanjeЦентар за професионално усавршавање је организациона јединица Филозофског факултета у Нишу,  организована 15. фебруара 2013. године с циљем реализације додатних едукативних програма целоживотног образовања и професионалног усавршавања.

Основни задаци Центра су:

  • организација стручних семинара, скупова, панела и радионица за наставнике предметне наставе;
  • успостављање тешње сарадње између наставника практичара и Филозофског факултета у виду саветодавних активности, информативних и сарадничких разговора;
  • праћење иновација у настави  и новина у образовним политикама.

Поред тога, Центар је усмерен и ка каријерном образовању и развоју професионалних знања, трансферзалних вештина и језичког понашања запослених у јавном сектору у циљу усавршавања професионалне каријере путем програма, курсева,  тренинга и предавања.

Циљна група Центра за образовање наставника и професионално усавршавање јесу наставници предметне наставе, посленици јавних и културних делатности, студенти виших нивоа студија.

Управница центра је доцент др Милица Тошић Радев. Центар се налази у кабинету бр. 425.

Опширнију презентацију Центра, као и најновије вести, можете погледати овде.

 

Програм стручног усавршавања "Обука ментора за извођење студентске наставне праксе"

Центар за стручно усавршавање наставника и професионални развој Филозофског факултета у Нишу организује целосеместрални курс под називом "Обука ментора за извођење студентске наставне праксе". Менторска обука је намењена наставницима и средњошколским професорима свих школа у којима се изводи наставна пракса (хоспитовање) студената Универзитета у Нишу.

Комплетан текст програма можете преузети у линку испод.

pdf   Програм стручног усавршавања "Обука ментора за извођење студентске наставне праксе"

 

Програм педагошко-психолошког образовања наставника

За више информација кликните овде.

Спецификацију ППМ предмета можете преузети овде.

 

Курсеви немачког језика

Пријаве за курс немачког језика продужене су до 17.10.2017.

У оквиру активности Центра за стране језике и Центра за образовање наставника и професионално усавршавање организује се за заинтересоване грађане:

- НУЛТИ ПОЧЕТНИ КУРС НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА (НИВО А1.1), намењен кандидатима без икаквог предзнања немачког језика и водиће га лектори и наставници немачког језика са Филозофског факултета. Настава ће се изводити у току зимског семестра (октобар - почетак фебруара), два пута недељно по 90 минута, у просторијама Филозофског факултета. Предвиђени фонд часова једног курса износи укупно 68 часова. Настава ће се изводити по уџбенику ”Schritte international A1/1- Hueber Verlag“.

- ВИШИ ПОЧЕТНИ КУРС НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА (НИВО А1.2), намењен кандидатима који имају мало предзнање немачког језика, који ће такође водити лектори и наставници немачког језика са Филозофског факултета. Настава ће се изводити у току зимског семестра (октобар - почетак фебруара), два пута недељно по 90 минута, у просторијама Филозофског факултета. Предвиђени фонд часова једног курса износи укупно 68 часова. Настава ће се изводити по уџбенику ”Schritte international A1/2- Hueber Verlag“.

За више информација преузмите приложени PDF документ. Online пријаву можете попунити овде.

pdf   Курсеви немачког језика