centar za usavrsavanjeЦентар за образовање наставника и професионално усавршавање је организациона јединица Филозофског факултета у Нишу,  организована 15. фебруара 2013. године с циљем реализације додатних едукативних програма целоживотног образовања и професионалног усавршавања.

Основни задаци Центра су:

  • организација стручних семинара, скупова, панела и радионица за наставнике предметне наставе;
  • успостављање тешње сарадње између наставника практичара и Филозофског факултета у виду саветодавних активности, информативних и сарадничких разговора;
  • праћење иновација у настави  и новина у образовним политикама.

Поред тога, Центар је усмерен и ка каријерном образовању и развоју професионалних знања, трансферзалних вештина и језичког понашања запослених у јавном сектору у циљу усавршавања професионалне каријере путем програма, курсева,  тренинга и предавања.

Циљна група Центра за образовање наставника и професионално усавршавање јесу наставници предметне наставе, посленици јавних и културних делатности, студенти виших нивоа студија.

Управница центра је доцент др Снежана Божић. Центар се налази у кабинету бр. 406. e-mail адреса Центра је

Опширнију презентацију Центра, као и најновије вести, можете погледати овде.

 

Програм стручног усавршавања "Обука ментора за извођење студентске наставне праксе"

Центар за стручно усавршавање наставника и професионални развој Филозофског факултета у Нишу организује целосеместрални курс под називом "Обука ментора за извођење студентске наставне праксе". Менторска обука је намењена наставницима и средњошколским професорима свих школа у којима се изводи наставна пракса (хоспитовање) студената Универзитета у Нишу.

Комплетан текст програма можете преузети у линку испод.

pdf   Програм стручног усавршавања "Обука ментора за извођење студентске наставне праксе"

 

Програм педагошко-психолошког образовања наставника

За више информација кликните овде.

Спецификацију ППМ предмета можете преузети овде.